הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

עוגת גבינה של רויטל

כשעברתי לשכונה הזאת, בצפון הישן של תל-אביב, חיפשתי קפה טוב.
מצאת את קפה לואי  של אמנון.
קפה קטן ומקסים ממש מתחת לבית.
ובין טעימה לטעימונת, אני, שאני לא מהמאוהבים במתוקים,
הרגשתי שיש פה כישרון אחר. מיוחד. יצירתי. טעמתי מאפים שלא טעמתי כמותם.
שאלתי מי מכין את המאפים?
התברר שעל המאפים אחראית רויטל, אחותו של אמנון.
ואז התחיל רומן קולינרי. הנה דוגמית אחת.
כמו שהבטחתי, הנה המתכון של עוגת הגבינה של רויטל פיירמן.
קצת מורכב אבל שווה את המאמץ.
צילמה: Neta Gov, חברתי המוכשרת. 

חומרים לבצק פריך קקאו

150 גר’ קקאו

350 גר’ קמח

250 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

125 גר’ סוכר

2 גר’ מלח

1 ביצה

חומרים לקרם שקדים

85 גר חמאה בטמפ’ החדר

3 ביצים

85 גר’ סוכר

85 גר’ שקדים טחונים

20 גר’ קמח

הכנת הבצק הפריך

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, קקאו, מלח, חמאה וסוכר

מערבבים עד שנהיה פירורים

מוסיפים את הביצה עד לקבלת בצק אחיד

להיזהר לא ללוש יותר מדי

עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה מנוחה

מרדדים את הבצק הקר וחותכים עיגול בקוטר 26″ ומצמידים אותו לרינג בקוטר 22″ המיועד לפאי (תבנית נמוכה בגובה 2.5 ס”מ)

מכניסים למקפיא לכמה שעות

הכנת המוס

מקציפים את השמנת המתוקה (לא הקצפה חזקה!)

עושים השוואת טמפרטורה ג’לטין והשמנת החמוצה ובסוף מקפלים מפנימה את השמנת המוקצפת

שופכים לרינג בקוטר 18″ ומקפיאים למשך יום שלם

יום למחרת, כשהמוס קפוא, מכינים את המרנג

הכנת המרנג

שמים בקערה את החלבונים והסוכר וממיסים בבאן מארי את הסוכר (עד 60 מעלות)

מעבירים למיקסר להקצפה עד שמתקרר ונהיה מבריק וגמיש

מורחים את המרנג מעל המוס בשכבה דקה ושורפים בעדינות עם ברנר

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה