הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

 12421382_10153345266293014_1591948976_n

 המרק של מוסי

חיכיתי להשראה,  חיכיתי וחיכיתי,

בשבילי השראה זה הקסם הזה שגורם לי לעשות דברים  במיוחד בכדי לבשל,,

בשבילי השראה,זה לאסוף את המחשבות והתחושות ולהפוך אותן לטעם.

להוציא את התחושה דרך הבישול.

ופתאום זה הגיע  ככה בהפתעה  ,הגעתי לשוק הכרמל ונתקעתי מול שפע של דגים,,  מולים ,,שרימס.. סרטנים,,  -התבלבלתי , נעמדתי  ולא זזתי, ואז מוסי  ,אמר  לי מה קורה ענת?

 לא יודעת ,,עניתי   אני זקוקה להשראה.. לבשל,,לכתוב,, ואז בשניה,, אמר  הינה המנה שלך להיום,, כמו קורא מחשבות,,  מרק דגים,,   מולים,, סרטנים ,,מליטות,,

זה מה שתכיני ,,

וזה מה שקרה. לא יודעת איך לקרוא לזה בשם,, מרק דגים,,  בוייאבז כזה שמבשלים אותו לאט לאט על להבה קטנטנה,, או  ביקס סרטנים?

 מוסי לקח שקית ומילא אותה   בהכל ,,  מכל ארגז לקח חופן,,  ממש אמיתי ,, קחי  ותלכי הביתה,

וזה מה שהיה,,עצרתי  לאסוף  ירקות וטסתי הביתה ,

ניקיתי ,, קילפתי וחתכתי,,, חיממתי את הסיר

הוספתי טימין  שום ,כרישה,, גזר,, דלעת,, עגבניות שורשים,, וכל להשתמש בו להרבה מנות,,בצלים,,

הכנסתי את הדגים  ,,  מים,, ובישלתי .

הכנתי מכל השלל מרק דגים ופרות ים,, בעצם  ציר דגים  שיתאים לכל מאכלי הים ..רטבים,, מרקים,,

ריזוטו,, מה לא?

לקחתי את אחד הסירים הגדולים   שלי,,,,,,הגעתי עם כל  השלל מהים  ,  ,

   המרק של מוסי

חיכיתי להשראה,  חיכיתי וחיכיתי,

בשבילי השראה זה הקסם הזה שגורם לי לעשות דברים  במיוחד בכדי לבשל,,

בשבילי השראה,זה לאסוף את המחשבות והתחושות ולהפוך אותן לטעם.

להוציא את התחושה דרך הבישול.

ופתאום זה הגיע  ככה בהפתעה  ,הגעתי לשוק הכרמל ונתקעתי מול שפע של דגים,,  מולים ,,שרימס.. סרטנים,,  -התבלבלתי , נעמדתי  ולא זזתי, ואז מוסי  ,אמר  לי מה קורה ענת?

 לא יודעת ,,עניתי   אני זקוקה להשראה.. לבשל,,לכתוב,, ואז בשניה,, אמר  הינה המנה שלך להיום,, כמו קורא מחשבות,,  מרק דגים,,   מולים,, סרטנים ,,מליטות,,

זה מה שתכיני ,,

וזה מה שקרה. לא יודעת איך לקרוא לזה בשם,, מרק דגים,,  בוייאבז כזה שמבשלים אותו לאט לאט על להבה קטנטנה,, או  ביקס סרטנים?

 מוסי לקח שקית ומילא אותה   בהכל ,,  מכל ארגז לקח חופן,,  ממש אמיתי ,, קחי  ותלכי הביתה,

וזה מה שהיה,,עצרתי  לאסוף  ירקות וטסתי הביתה ,

ניקיתי ,, קילפתי וחתכתי,,, חיממתי את הסיר

הוספתי טימין  שום ,כרישה,, גזר,, דלעת,, עגבניות שורשים,, וכל להשתמש בו להרבה מנות,,בצלים,,

הכנסתי את הדגים  ,,  מים,, ובישלתי .

הכנתי מכל השלל מרק דגים ופרות ים,, בעצם  ציר דגים  שיתאים לכל מאכלי הים ..רטבים,, מרקים,,

ריזוטו,, מה לא?

לקחתי את אחד הסירים הגדולים   שלי,,,,,,הגעתי עם כל  השלל מהים  ,  ,

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה