הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

מאפה גבינות וקישואים לשבועות

מאפה גבינות וקישואים לשבועות

 

מנה שהתעלפתי עליה ,,, מתכון של רועי טל…. המוכשר
10 עלי סיגר חצויים
6 קישואים או זוקיני מגורד
חצי קג גבינת ריקוטה
100 גר׳ פרמז׳ן
2 שיני שום כתושות
מלח אטלנטי
פלפל גרוס לפי הטעם
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי כוס קמח

איך מכינים:
מכינים את המלית
מערבבים בקערה את הריקוטה שום פרמזן והקמח
מתבלים במלח ופלפל
טועמים ומתקנים תיבול.

בתבנית סיליקון ( עם שקעים) כמו מאפי נס) מסדרים את חצאי עלי הסיגר .מרססים בספרי שמן זית בכדי שיידבקו למלית.
בתוכם מניחים 2 כפות גדושות במלית ,,
מקפלים את עלה הסיגר ומסובבים כמו סוכריה או מתנה…
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות , עד להזהבה.
מוצאים מהתנור
מוציאים מהתבנית. ב ע ד י נ ו ת.
מקררים קצת ומגישים.

image

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה