הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

שעות שמחות

צילום: מיכל רביבו

הפרוש של happy hours – בעברית שעות שמחות או התרגום להגדרה הוא שונה מהמשמעות היומיומית והפרוש שלי כמובן, למושג ולטרנד של השנים האחרונות שכבש את תל אביב.

“שעות שמחות” הפך להיות סוג של פתרון חברתי לחיבור בין אנשים לקהילות גדולות או קטנות, מקומות עבודה, חברות הייטק, משרדי פרסום, שאחרי שעות העבודה מוזמנים לסוג של גיבוש יותר אישי ה”מקרב לבבות”.

האופציה להכיר אנשים שעובדים אתך ביומיום משוחררים יותר ופתוחים יותר, אולי שמחים יותר?

איך היו נראים חיינו בלי יין? בלי אלכוהול? האירוח היה פחות חגיגי והאוכל הרבה פחות טעים.

שעות שמחות - הספרהשבוע יצא ספר חדש בדיוק כמו שאני אוהבת, “שעות שמחות”- סיפורים על הבר ומתכוני קוקטיילים מפורסמים עם הסיפורים שמאחורי הקלעים.

האנקדוטות, ההיסטוריה והמיתוסים הם חלק בלתי נפרד מתרבות האלכוהול והשתייה, כמו גם הסיפורים והווידויים על הבר בשעות הקטנות של הלילה.

מירה איתן, המכירה מקרוב את דלפק המשקאות מכל צדדיו – כברמנית, כבליינית, ככתבת בתחום היין והאלכוהול ערבבה אותם לקוקטייל אישי מאוד, כמו החיים עצמם.

בספר ” שעות שמחות“, מצאתי את המשקה האהוב עלי במיוחד, מרטיני קוקטייל משמח במיוחד ואם יודעים להכין אותו כראוי, הוא אחד המשקאות הטעימים והקלאסיים .

מה צריכים לכוס מרטיני אחת?

חומרים:

60 מ”ל ג’ין

10 מ”ל ורמוט לבן יבש

קרח

זית ירוק על קיסם לקישוט

מה עושים?

אופן ההכנה:

ממלאים את הכוס בקרח.

מוזגים את הג’ין ואת הוורמוט לשייקר עם קרח ומערבבים בעזרת כפית עד שהשייקר הופך

להיות קר. מוציאים את הקרח מהכוס ומסננים לתוכה את הקוקטייל.

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה