הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 42

עוקבים: 29

החל מאוגוסט 2011

ג’וב ראשון שלי בתל אביב, 1984 ,שם הכל התחיל. התחלתי לעבוד במשרד פרסום חדש ,משולש הזהב.  כן כן, מצאתי את עצמי בכור היתוך של מודעות לרשת שוקן, הולכת חוזרת, עובדת. אני לא זוכרת בדיוק איך התוודעתי לשכנה ממול. היא פתחה לפני את הדלת ושאלה אותי אם אני העובדת החדשה. בהססנות ובהפתעה עניתי כן, ואז החלה להירקם החברות שלי עם זוהר בעלת הלב הרחב ביותר. מסביבה שני זאטוטיים פעלתניים ומלאי אנרגיה, עובדת בבית, מטפלת בקטנים. זוהר הקסימה אותי בטעימות  מאישיותה וממאכליה. כל יום תכננה מה לבשל למשפחה, כי ליאור אוהב את זה וטל אוהבת את זה ויענקלה אוהב את זה… וכך היו ארבעה סירים מתבשלים לאט לאט מהבוקר עד הצהריים, מלאים באהבה. כך התחברנו. בכל הזדמנות היתה  מזמינה אותי לטעום את מה שבישלה באותו היום – מצאה לה בדיוק את מי להזמין.

הפוסט הזה הוא ההזדמנות שלי לחלוק איתכם את  התבשיל שטל, ביתה הצעירה, הכי אהבה. לבבות ארטישוקים עם אפונה וסלרי,תבשיל שאמא זהר מכינה.

food_anat

טל היתה בחורה מלאת תשוקה לחיים. היא היוותה השראה לכל מי שהכיר אותה מגיל צעיר מאד. אני זוכרת את גומות החן הנדירות שלה שהיו מחייכות אלי – הן עולות בכל פעם שחושבת עליה.

מגיל צעיר ראתה טל את העולם באופן אחר. אקטיביסטית, בעלת נשמה רגישה, לוחמת כנגד כל סוג של ניצול בני אדם ובעלי חיים. טל בטח היתה שמחה לדעת שהיא מהווה השראה לכוח, ליופי ולהתלהבות. לנתינה ולעשייה שהיו חלק כה משמעותי בחייה.

ההורים, האח ליאור, המשפחה המורחבת וכל החברים שצעדו איתה לאורך המסע מרגישים שניתנה להם זכות גדולה להמשיך את דרכה של טל. הם עושים את כל שביכולתם כדי שחזונה ימשיך לפעום ולהשפיע.

טל יעקובסון  הילדה של זוהר ויענקלה  נפטרה ממחלת הסרטן לפני חמש שנים, בדצמבר 2009 .

היוזמת המשפחה, יערך בשבוע הבא,  ב -25 לינואר  ערב התרמה שהכנסותיו קודש להקמת מרכז לרפואה אונקולוגית משולבת, ע”ש טל ולפי דרכה. מוזמנים. לכרטיסים לחצו כאן

 ZOHAR

התבשיל של טל – תבשיל ארטישוק ואפונה

מחמם  מנחם וטעים

חומרים:

בצל  פרוס דק או  חתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום פרוסות

אפונה טריה ( או שקית סנפרוסט)

לבבות ארטישוקים טריים או שקית( לבבות  סנפרוסט)

2 ראשי סלרי  חתוכים לקוביות קטנטנות

כורכום

פלפל שחור גרוס

מלח אטלנטי

10 עלי סלרי טריים קצוצים

חצי לימון סחוט  ( המלצה שלי )

אפשר  חבילת טופו  פרוסה לקוביות קטנות

אפשר  להכין  מילוי לארטישוקים מבשר טחון  או עוף טחון,

למי שאוהב  קצת חריפות אפשר להוסיף סלסה ירוקה  חריפה טיפ טיפונת,,,,,

מתאים להגיש מעל אורז צבעוני, מלא או לבן

אופן הכנה – מתכון של זהר יעקובסון

בישול בסיר ברזל או סיר כבד אחר

 קוצצים את הבצל,השום  ואת ראשי הסלרי הנקיים ומקולפים

מזהיבים את הבצל, מוסיפים את השום והסלרי. מוסיפים שקית אפונה טריה

את הארטישוקים פורסים לפרוסות דקות או חוצים לשניים. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות.

מתבלים בכפית כורכום, פלפל שחור, מלח אטלנטי ומעט עלי סלרי קצוצים ומבשלים כשעה. ברגע הרתיחה מנמיכים את הלהבה לקטנה עד שהתבשיל מוכן

תוספת טופו –  להוסיף את הטופו לסיר ולבשל ביחד

אם מכינים מילוי, להוסיף את המילוי לארטישוקים.

.במקביל, מכינים סיר אורז.

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה