הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

צילם: טל רון

צילם: טל רון

צילם: טל רון

צילם: טל רון

חג החנוכה… נחגג השבוע… התארחתי אצל חברתי הטובה, אורית ברום, שאותה אוהבת ומעריכה על כישוריה הרבים במטבח של זבולון עשר בפלורנטין. המקום המופלא שלה עם האוכל המיוחד שאורית רוקחת באצבעות הקסם שלה.

קבלו מתכון של המנה שאורית הכינה בשבילי, אחת הטעימות שטעמתי, פשוט נס של טעם.

החומרים ואופן ההכנה:

המנה מורכבת משכבות רכות של תפוח אדמה אורגני מבושל בשלמותו,

תרד תורכי, חופן של עלי תרד חלוט במים רותחים,

מגרדת חצי תפוח אדמה על מחבת קטנה מעליו התרד החלוט,

מעליו פטה טורקית. שוב שכבה של תפוח אדמה מגורד,

שמן זית,

מלח אטלנטי,

פלפל שחור גרוס,

קוביית חמאה,

לגרד גבינת פרמזן,

ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לפחות לעשרים דקות חצי שעה,

מוצאים מהתנור מוסיפים כף של שמנת חמוצה, והרי לכם את אחת המנות הכי טעימות שטעמתי.

וזהו המתכון בשפת אורית!

תהנו

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה