הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

קוקטיילים  ואוכל בשבוע האוכל הפולני והפעם בפסאג’ באלנבי 94, תל אביבדג מלוח הרינג עם כל התוספות

פולין, כנראה ספגה השפעה תרבותית גדולה יותר משכנותיה המערביות. כתוצאה מכך ההשפעות מסביב השתלבו וייצרו מסורת קולינרית מקומית וגם מסורת משודרגת של אירוח עם משמעות ולא רק מנימוס. הכנסת האורחים שרדה, והינה ההוכחה שכנראה השגרירות הפולנית החליטה לעשות מעשה ולהפיק שבוע כזה עם הפתעות קולינריות. את אחת מהן פגשתי אתמול בפסאג’ באלנבי 94. בר עם אוכל ומוסיקה, התיישבנו על הבר וברמן מיוחד, ארתור שמו, שהיה אחראי רק על המשקאות הפולנים הכין לנו פוליש מרטיני משובח – קוקטיל מרטיני  יבש, המורכב מ:

  1. וודקה
  2. מרטיני יבש
  3. מיץ רימונים סחוט
  4. דש רימונים (זה בשפת הברמנים נגיעה אחת קטנה קטנה)
  5. ריבת עגבניות תמר מבושמות בטימין ומרווה טריים
  6. קרח

 

משקשקים את כל המרכיבים בשייקר מדוקדק ומסונן כפליים (מקצוען אמיתי), מוסיפים כמה גרגירי רימון במקום הזית  והינה לכם את אחד המשקאות הבודדים שלא הרבה ברמנים יודעים להכין. יש מה ללמוד!  כל הכבוד לארתור!

וטעמנו גם דג מלוח הרינג עם כל התוספות, שמנת חמוצה בצלים כבושים, חזרת, מלפפונים כבושים עם חלה טרייה … ריבת עגבניות תמר מבושמת. היה משובח.

ארתור הברמן קוקטיל מרטיני

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה