הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

סורבה סומסום שחור עם סביצה פלמידה לבנה

אתמול היה כל כך חם – ממש לוהט. החום הביא אותי למפעל הקרטיבים של נעמי בדרום העיר.
אף פעם לא מצאתי את עצמי הולכת וקונה במיוחד קרטיב, גם לא על חוף הים בשיא הקיץ. בזמן האחרון, שמעתי כל הזמן מחברים על קרטיב שאני חייבת לטעום. קרטיבים בעבודת יד שעשויים מחומרים טבעיים בלבד.
הגעתי למפעל של נעמי, מוסיקאית ושפית, שבמהלך מסע קולינרי במכסיקו, התוודעה לטעם המיוחד של PALETAS, קרטיבים שעשויים מפירות עונתיים ומחומרים טבעיים אחרים, כמו עשבי תיבול, קפה, שוקולד, סילאן, וטחינה. הגעתי צמאה מאד ובמקום כוס משקה קר, נעמי הגישה לי קרטיב קמפארי. הרגשתי שאני שותה כוס קמפארי מרווה. פתאום הסתכלתי על קרטיב בעיניים אחרות. נעמי בעצם רוקחת, מבשלת ויוצרת מוצר גורמה.
בשביל להגיע לרמה כזאת של טעם צריך חיבור של הרבה ידע, כישרון וטעם ברור. נעמי עברה דרך ארוכה, עם אין ספור נסיונות להגיע למוצר המושלם. הפאלטאס מבוססים על פירות עונתיים טריים. בקיץ היא מייצרת טעמים של אבוקדו וליים, מלון, קוקוס, בננה ומחאת בוטנים,תאנים ועוד. היא משלבת בין טעמים מקומיים ובינלאומיים ומוסיפה את המגע הייחודי שלה. היא מנסה לחבר טעמים ממקומות שונים, כמו תה ירוק, שומשום שחור, צ’ילי, ערק עם נענע ולימון, קפה וייטנאמי, ושוקולד ממכסיקו.

סביצה מוסר בשמנים אסייאתים רוקט ואפונת ווסאבי מעל קרטיב של שומשום שחור.
המתכון מתאים לכמה סוגי דגים לבנים –
אני קונה ממוסי פנצטר בשוק הכרמל את הדג. הוא מנקה ומוציא את העצמות באופן מושלם – כדאי וחוסך הרבה עבודה.

חומרים:
500 גר פילה מוסר או אינטיאס או פלמידה לבנה נקי מעור ועצמות,,,
פילטים של פלחי לימון או ליים נקיים
שתי כפות שמן שומשום
שתי כפות מיץ מליים או לימון
שליש שמן אגוזים
טיפה שמן שומשום
שמן בוטני
30 גר’ אפונת ווסאבי
שומשום ווסאבי
אבוקדו
חבילת רוקט נקייה יבשה וקצוצה
שמן צילי
מלח אטלנטי פלפל גרוס טיפונת

אופן ההכנה :
מכינים את כל המצרכים
חותכים את הדג לקוביות קטנות קטנות ודקות ככל האפשר
מוסיפים את כל החומרים לקערה
מיץ מליים או מלימון, את השמנים השונים,הרוקט וכל השאר.
מערבבים, נותנים לטעמים לנוח וטועמים.
לפני ההגשה מוסיפים את אפונת הווסאבי המרוסקת

*כלים: מיכל טיקוצ’ינסקי | קרטיב: נעמי פלטאס

סורבה סומסום שחור עם סביצה פלמידה לבנהסורבה סומסום שחור עם סביצה פלמידה לבנהסורבה סומסום שחור עם סביצה פלמידה לבנה

 

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה