הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

בייבי קלאמרי ממולאים 1 

זאת הפעם הראשונה שכותבת ישירות לבלוג ככה ,, לכתוב ולהעלות,,,   בפעם האחרונה שכתבתי בזמן מלחמה ,, זה היה לפני שנה וחצי בערך ??. כתבתי על האנשובי הכבוש שלי ועכשיו שוב זמן מלחמה ,, יום  רבעי  העצוב, בעיצומה של מלחמה   החלטתי להכנס למטבח להכין  את מנת הדגל שלי ,,לשמח את היום ,, כל ביס  מביא איתו חיוך של חמלה,, עצב מהול באהבה.

 חשוב למצוא את הבייבי קלמרי  הטובים ביותר ,,הטריים ביותר  ולבחור אותם בקפדנות,

משו שלמדתי  ממוסי המקסים ,שרק אצלו קונה  את מה שבא מהים,,טרי טרי,,, בשוק הכרמל זה תמיד לבחור את הטוב ביותר ולא להתערב בו יותר מידי,,,  וזאת המנה של הקלמרי,, עשבי תיבול טריים ,, עגבניות טריות,, שמן זית משובח,, יוגרט כבשים טרי,,נטול  יומרות פשוט וטעים,

חומרים:

1 קג בייבי קלמרי טריים עם הראשים

חצי כוס שמן זית משובח

2 שיני שום פרוסות דק דק,,

פיתה קטנה 

מלח אטלנטי פלפל גרוס

שמן צילי  2 טיפות

צרור עלי בזיליקום

עשרה עלי מרווה

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

גרדת לימון מלימון אחד

לימון  או ליים יש עכשיו בשפע,,

עגבניות קונקסה ,, עגבניות קלופןת וקצוצות  לקוביות קטנטנות,

 

 

אופן ההכנה:

מנקים את הקלמרי

מנקים את ראשי הקלמרי מייבשים  וקוצצים,,

מכינים את המילוי:

מחממים במחבת שמן זית

ראשי קלמרי

שום

עגבניות

עשבי תיבול קצוצים

פיתה מפוררת  וסחוטה

 

מקפיצים כדקה,, מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחת,

מקררים,,

ממלאים את הקלמרי ( לא דחוס מידי)

מורחים  בעדינות שמן זית על הקלמרי הממולא,,

מחממים מחבת או פלנצה ,,מוספים שום  10 עלים של בזיליקום ומרווה ,,כוסברה ופטרוזליה,

שמן צילי ( שתי טיפות)

כשהמחבת חמה,,מוסיפים את הקלמרי,, מטגנים כ- שלוש דקות והופכים מידי פעם שייצלו טיגון אחיד,, מתבלים מוסיפים מיץ מלימון אחד או ליים שנמצא   בימים אלו בכל מקום ופטרוזליה קצוצה ,,, מוצאים לצלחת ומזלפים את היוגרט מעל,,,

 

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה