הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

מנה לאירוח קל, מהיר ואפשרי

15/05/2014

basar2להכין רוסט  מצ’ך שפיץ זה לא מובן מאליו. בזמן האחרון גיליתי את נפלאות הטעם של הנתח העסיסי הזה.  גם מקורי,  גם טעים וגם במחיר סביר יותר  מנתחים אחרים המתאימים לרוסט ביף.

לחלק הזה הקצבים קוראים גם פיקניה. הרעיון הוא לאטום היטב את הנתח מסביב במכת חום איומה ואז לצלות בחום  נמוך יותר (15 דקות לקילו, בממוצע) של 200 מעלות.

הצלחת הרוסט נקבעת אצל הקצב עוד הרבה לפני שמגיעים למטבח.

מה שנשאר זה  לא לקלקל אותו.

 חומרים:

 1 עד 1וחצי ק”ג בשר( צ’ך שפיץ/פיקניה  עם שכבת שומן למעלה חשוב) מיושן היטב

רבע כוס שמן זית

כף חרדל דיז’ון חלק

מלח אטלנטי גס

פלפל שחור גרוס

ענף רוזמרין טרי

הכנה:

 מוציאים מהמקרר את הנתח  לפחות שעה  לפני שמכניסים לתנור

  1. מחממים תנור
  2. מכינים מרינדה מהחומרים שמן זית, חרדל דיז’ון, מלח ופלפל
  3. מכניסים למרינדה עלי רוזמרין שלמים או קצוצים
  4. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהתערובת חלקה וקטיפתית
  5. מורחים את המרינדה על הנתח ומעסים אותו היטב ומכניסים לתנור
  6. אחרי שהבשר נצלה, להוציא ולהניח על קרש ולתת לו לנוח כרבע שעה. רק אז לפרוס דק דק.

basar

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה