הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

מנה חורפית, אחת מהמנות המיוחדות והיותר מורכבות לביצוע אבל הטעם מפצה על כל המאמץ. עכשיו בחורף, טעם הבשר משתלב עם היין שבו אני מבשלת. זנב הוא נתח די חסר ביקוש ובינתיים גם זול יחסית (לא כמו שקרה לשייטל). לדעתי עדיין לא “גילו” אותו. הרוב מכירים אותו מהמרק התימני שאפשר למצוא בכרם התימנים בשפע. מה שמייחד את המנה הזאת הוא כמות הג’לטין הגדולה בעצם הזנב והיא הופכת את התבשיל לסמיך. השילוב עם היין והבצלים נותן לו את הטעם המיוחד.

02/02/2014

מנה חורפית, אחת מהמנות המיוחדות והיותר מורכבות לביצוע אבל הטעם מפצה על כל המאמץ.

עכשיו בחורף, טעם הבשר משתלב עם היין שבו אני מבשלת.

זנב הוא נתח די חסר ביקוש ובינתיים גם זול יחסית (לא כמו שקרה לשייטל).

לדעתי עדיין לא “גילו” אותו. הרוב מכירים אותו מהמרק התימני שאפשר למצוא בכרם התימנים בשפע.

מה שמייחד את המנה הזאת הוא כמות הג’לטין הגדולה בעצם הזנב והיא הופכת את התבשיל לסמיך. השילוב עם היין והבצלים נותן לו את הטעם המיוחד.

המתכון ל 4-5 איש אפשר להכפיל את כמות הבשר ואז גם להכפיל את כמות הנוזלים.

מצרכים:

8 בצלצלי פנינה (חצי ק”ג)

שמן זית חמש כפות

2 שיני שום

גבעול טימין

5 עלי מרווה

1 ק”ג זנב  שור

כוס יין  לבן יבש לא קר

ליטר מים או ציר ירקות או בקר

שורש סלרי קלוף

שן שום, 3 שורשי שורש פטרוזיליה קלופים

1 גזר פרוס

1 כפית של גרגירי פלפל שחור אנגלי

אופן הכנה

מחממים  תנור.

קולפים את השורשים, מנקים ומייבשים. חותכים לקוביות גדולות.

קולפים את הבצלים ומשאירים אותם שלמים ויבשים.

פורסים את שיני השום.

מחממים מחבת עם טיפה שמן זית וסוגרים את הבשר מכל הכיוונים.

מחממים סיר ברזל, או סיר שאפשר להכניס לתנור אחרי. מחממים שמן זית. מכניסים את הבצלים, ירקות השורש, התימין והמרווה. מטגנים מספר דקות עד לשקיפות .

מכניסים את הבשר הסגור,מערבבים קלות  ומוסיפים יין לבן לא קר וליטר מים.

מחכים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה, מתבלים במלח ופלפל, פלפלים אנגליים קטנים ועלי דפנה. מבשלים בין חצי שעה לשעה עד שהנוזלים מצטמצמים, ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשעתיים. אחרי שעתיים מורידים את חום התנור ל 130 מעלות לעוד 4 שעות, עד שהבשר נפרד מהעצמות. לבדוק כל כמה זמן שיש עדיין נוזלים ושהבשר לא יתייבש.

טעים להגיש עם אורז לבן או צבעוני, פירה, פולנטה.

בתאבון

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה