הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

מרק רך ומפנק שמתחבר הכי טוב עם החורף ועם הגשם שיורד בחוץ. בימים סגריריים מגיע לנו להתפנק. להתנחם בעובדה שגופנו מתחמם באמצעות אנרגיה, שפירושה - א ו כ ל !

09/12/2013

מרק רך ומפנק שמתחבר הכי טוב עם החורף ועם הגשם שיורד בחוץ.

בימים סגריריים מגיע לנו להתפנק. להתנחם בעובדה שגופנו מתחמם באמצעות אנרגיה, שפירושה -

א ו כ ל !

ואם כבר אוכל אז שיהיה טעים.

משהו שרק המחשבה עליו תעזור לנו לשרוד את היום.

בחורף, זה הגשם שמביא איתו חשק לבשל מרק.

ככל שאנחנו קרובים יותר לגשם או לסביבת מגורים שבה הירקות של העונה נוחתים ישירות בחנויות, קל לנו יותר להרגיש את מה שהחורף מביא איתו – את השורשים, הפטריות, הערמונים.

אני מרגישה את החורף בעיקר ברחוב היפואי. הריח מוביל אותי לדוכני הירקות, עם השפע שהגשם מביא איתו. הטעמים והריחות מתעצמים. אני קונה ורצה לבשל.

אני מאד מתגעגעת ליפו, שנותנת להרגיש את החיים ברחוב, את החורף עם ריח הערמונים.

ריח של ערמונים קלויים הוא אחד הריחות האהובים עלי ביותר. אני אוהבת לשלב אותם במנות מיוחדות.

בעבר המנה הייתה מורכבת ומסובכת עם הרבה עבודה של קילוף הערמונים אחרי הקלייה. לשמחתי, היום כבר בכל מרכול ובשווקים אפשר למצוא ערמונים קלופים ומבושלים או קלויים בוואקום .

מנה שמורכבת מערמונים וציר ירקות או ציר עוף.מנה הדורשת הכנה מוקדמת  של ציר, אחרת זה לא יהיה הטעם המדויק והמיוחד.

החומרים:

1 ק”ג ערמונים ברוטו – נטו 500 גרם

6 בצלי שאלוט פרוסים דק

4 שיני שום פרוסות דק

ראש סלרי קצוץ

4 עלי מרווה טרייה או מיובשת

מלח

פלפל

אגוז מוסקט שליש אגוז מגורד

3 ליטר ציר עוף או ירקות

חצי מיכל שמנת מתוקה

אפשר גם חלב קוקוס, למי שאוהב את הטעם, או להכין רביכה מחמאה קמח וחלב ולהוסיף למרק

כוס יין לבן

אופן ההכנה:

קולים את הערמונים בתנור חם מעל נייר אפיה בערך כחצי שעה, בודקים אם הקליפה מתבקעת וריח הערמונים מתפשט בבית.

מוצאים מהתנור ומקררים

מקלפים בזהירות ובסבלנות עם כפפות. זה קצת משחיר את האצבעות.

אפשר להשתמש בערמונים קלופים בוואקום או בקופסאות. אני אוהבת את טעם הקלייה.

פורסים את הבצל והשום לפרוסות.

מחממים שמן זית מוסיפים בצל, שום, עלי מרווה, סלרי קצוץ ומוסיפים את הערמונים הקלופים.

מבשלים כחמש דקות ומוסיפים את הציר והיין עד לרתיחה עדינה. אחרי הרתיחה לתבל עם האגוז מוסקט, מלח ופלפל. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כשעה.

נותנים למרק להתקרר טיפה מרסקים עם מוט ריסוק, מחזירים לכיריים, מוספים חצי גביע של שמנת מתוקה או רביכה. מערבבים בכף עץ ממשיכים לבשל על אש קטנה – טועמים ומתקנים את התיבול.

המרק מוכן וטעים גם ללא עיבוי והקרמה. אני ממליצה לטעום לפני ההקרמה ולהחליט.

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה