הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

כבר שנים שטרנד הקפה שוטף את הארץ- מסע לגילוי הקפה הטוב. עדיין לא בכל מקום או בית, אבל נדמה שיותר ויותר רוצים לגלות את ההנאות הגלומות בקפה, איפה שותים, היכן קונים, וכמובן מהו הקפה הכי טוב, “הטורקי” הקטן השחור הסמיך והחזק, או האספרסו הריחני והמעורר?

17/07/2013

כבר  שנים שטרנד הקפה שוטף את הארץ- מסע לגילוי הקפה הטוב. עדיין לא בכל  מקום או בית, אבל נדמה שיותר ויותר רוצים לגלות את ההנאות הגלומות בקפה, איפה שותים, היכן קונים, וכמובן מהו הקפה הכי טוב, “הטורקי” הקטן השחור הסמיך והחזק, או האספרסו הריחני והמעורר?

לכל אחד יש את הבחירה שלו את האהבה שלו, אולי בשבילכם קיים רק נס קפה, או פילטר, או הזן שאתם רגילים אליו כמו אל טעמו של חבר ותיק? הבחירה בהחלט לא קלה ואין תשובה אחת. הקפה “הטוב בעולם” הוא הקפה שמתאים לכם, לטעמכם האישי, לנסיבות, לשעה ובעיקר למצב הרוח שלכם.

את החנויות המיוחדות לממכר קפה אפשר לזהות לפי הארומה הנפלאה המיתמרת מהן, כך גיליתי, יותר נכון, נפגשתי שוב עם חברה ותיקה שלא ראיתי הרבה שנים. חברה שהעזה לפתוח חנות קטנטונת ומקסימה ברחוב בר גיורא על פינת המלך גורג’, חנות שהיא חגיגה לאניני הקפה וגם לאלה הרוצים להכיר ולדעת.

הסיפור שלנו התחיל לפני המון שנים, בסיני. נסענו, כל המשפחה, לחופש מקסים, אך היה דבר אחד ששיבש לי את מצב הרוח. בשום מקום אי אפשר היה למצוא קפה טוב, כמו שאני אוהבת, קפה קר וחזק, בשיא החום של סיני. בכל מקום אליו הגענו שאלתי בתמימות אם יש אספרסו וקרח, כולם פערו פה ועיניים ולא הבינו מה אני רוצה מהם לעזאזל! יש שחור או נס קפה. עם מים. בלי קרח!

יום אחד החלטנו לבקר חברה שהבן שלה היה בגן עם אורי שלי. כשהגענו לחוף בו היו, קיבלו את פנינו באהבה גדולה, אבל אורלי הסתכלה לי מיד בעיניים במבט עמוק חודר ושאלה “מה קרה? למה את ככה? ידעתי שאני צריכה לשחרר את מה שיושב עלי, אמרתי לה “אני צריכה קפה קר, אספרסו עם קרח, חייבת!” אורלי חייכה לקחה לי את היד והובילה אותי למטבח, שן עמדה מכונת אספרסו חדשה! “הבאתי אותה איתי מהבית” אמרה לי. לא ייאמן. וכך, באמצע החום המדברי, עמדה אורלי והכינה לי קפה קררררר עם קרח ועם חלב. אז התחלתי ליהנות מהחופשה באמת.

החיבור שלי עם אורלי התחיל כמה שנים קודם לכן. יום אחד הגננת של אורי ביקשה להקרין בגן את הסרט שאבא של אורי ביים על הדולפינה בסיני, וכך ישבו כל הילדים וצפו בסרט. לפתע קפץ נור, אחד הילדים וצעק “זאת הדולפינה שלי, ! “. זה היה רגע מכונן, החברות פרצה בין הילדים וגם בנינו בזכות הסרט שצולם בסיני בזמן ההיריון שלי עם אורי ושל אורלי עם נור.

בהמשך אותה חופשה בסיני, אורלי שידעה את החיבור שלי לאוכל, הזמינה אותי לארוחת מגלובה מיוחדת עם השיחי של צפון סיני. בארוחות הללו יושבים גברים בלבד ואוכלים ממגשים ענקיים אורז, ירקות, בשר כבש ועוף, ארוחת מלכים במגש אחד גדול, ואני עומדת ומסתכלת בפה פעור. שנים רבות עברו מאז, אבל טעם המגלובה ההיא של צפון סיני עדיין איתי, וברשותה של אורלי אשתף אותו אתכם, אבל נחזור לעניין הקפה.

כוס קפה היא לעתים הרבה יותר מאשר כוס קפה. לפעמים היא טקס חיזור, של חברות של רומן, לדעת להכין אותה במדויק, בבוקר כשמתעוררים, או בבית הקפה שלך, שם תמיד יודעים איך את אוהבת את הקפה שלך. מישהו פעם אמר לי,  שחברות צריכה להיות כמו קפה טוב, חמה, חזקה ואמתית.

שנים רבות חלפו, ויום אחד, בשוק הכרמל, פגשתי את אורלי מחדש, דרך הקפה, בפינת הקפה המחודשת במעלה השוק שם עבדה. מהר מאוד הבנתי  שדרכה אבין ואלמד את תורת הקפה. הקשר שלה עם הקפה התחיל בסוד שסיפרה לי. בגיל 12 אורלי התאהבה בקפה והייתה מכינה לעצמה בבית, בהסתר, שאימא לא תדע. יום אחד אחזה אימא את אורלי בידה, ולקחה אותה לשוק הכרמל, לקולה הקפה שטרן, לימדה אותה על מקורות הקפה, על הקלייה, על עירוב הזנים, על ההכנה. שם זה התחיל, בחנות הקפה של שטרן בשוק הכרמל. שנים אחר כך הפכה החנות, תחת בעלים חדשים, למקדש קפה מודרני, שם עבדה אורלי ושם היא הצליחה להכניס בי את ההשראה והאהבה לעולם הקפה. עולם חם ואוהב, מחבק, שמח, כמו אירוח בדואי שתמיד נותן לך את התחושה שאתה רצוי, והכל דרך כוס הקפה.

עכשיו אורלי פתחה סופסוף חנות משלה, עם תערובות שלה. החנות היא כמו ספרייה גדולה של סוגי הקפה הכי מיוחדים וטעמים שיש, ולכל אחד סיפור משלו, ואורלי עומדת ומספרת אותם שוב ושוב, ומלמדת כל מי שמבקש, את כל התורה. טעמתי תערובות רבות שהיא הגישה לי, אבל אחת בלטה בטעמה, והיא הפייבוריטית שלי, תערובת “אורלי”.

הקינוח האהוב עלי:
אספרסו עם גלידת וניל צרפתי.

המשקה שלי לקיץ:
אספרסו חם עם כדור גלידת וניל צרפתי משובחת.

חומרים:
מנת אספרסו או להכין במקניטה או במכונת אספרסו.

כדור גלידת וניל משובחת

אופן ההכנה:
מכינים במקינטה את האספרסו עם תערובת אהובה, ברגע שהקפה עולה מכבים את הלהבה.
מעבירים לכוס או כלי גלידה אחר ומוסיפים את הכדור גלידה עם כפית.
בעיני זאת המנה המושלמת לימי הקיץ החמים,
תהנו…
צילם: מוטי קקון
החנות נמצאת בקינג גורג’ פינת בר גיורא 03-5295683

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה