החלטתי לצאת לסדנה. בלי הכנות מוקדמות. רציתי לנקות את הגוף והראש, למלא מצברים ולהתנתק מהלחץ, מהעבודה הקשה והטרוף היומיומי. ההחלטה לא באה בקלות, אבל בזכות אביטל סבג, שלקחה אותי, תרתי משמע, לסדנת המיצים שהיא מעבירה, החלטתי לעשות מעשה ולנסות." /> הבלוג של ענת | ימי ניקוי ושיר

הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

החלטתי לצאת לסדנה. בלי הכנות מוקדמות. רציתי לנקות את הגוף והראש, למלא מצברים ולהתנתק מהלחץ, מהעבודה הקשה והטרוף היומיומי. ההחלטה לא באה בקלות, אבל בזכות אביטל סבג, שלקחה אותי, תרתי משמע, לסדנת המיצים שהיא מעבירה, החלטתי לעשות מעשה ולנסות.

18/06/2013

ימי ניקוי ושיר או המסע הבלתי סביר שלי עם סדנת ניקוי מיצים

החלטתי לצאת לסדנה. בלי הכנות מוקדמות. רציתי לנקות את הגוף והראש, למלא מצברים ולהתנתק מהלחץ, מהעבודה הקשה והטרוף היומיומי.

ההחלטה לא באה בקלות, אבל בזכות אביטל סבג, שלקחה אותי, תרתי משמע, לסדנת המיצים שהיא מעבירה, החלטתי לעשות מעשה ולנסות.

אביטל ואני למדנו באותו תיכון, היא אומנות ואני מינהל בתי מלון. החיים הובילו אותנו להפגש בצמתים משמעותיים במסע חיינו, והיום שתינו מבשלות ומלמדות בישול, כל אחת בדרך שלה.

נפגשנו במקרה בבית התקליט לפני יותר מעשרים וחמש שנה, אחרי הצבא, בחנות שלה. באותו זמן התחלתי לעבוד בהד ארצי, זאת היתה החנות בה הכי אהבתי לבלות, חנות לא קטנה אבל מטריפה.

פתאום שתינו שבאנו מעולמות שונים, נפגשות בעולם משותף, ובדומה למערכות יחסים ארוכות שנים, שמתבשלות על אש קטנה, הצלחנו ליצור לנו מקום משלנו, חיבור שהתחיל מהמוסיקה, וכשמרכיבי חיינו השתנו, התבשל לאט ולבש צורה ותוכן שהפכו קשורים לאוכל ובישול.

זה התחיל כשהבן שלה, יוסי נולד לפני 25 שנה, הפכנו לשכנות, בלי לדעת, בית מול בית, ויום בהיר אחד היא שאלה אותי אם אוכל לעזור לה להכין סושי לכבוד יום הולדתו הראשון. כמובן שהגעתי וגילגלתי ללא הפסקה. אז זה היה מהפכני. מי גלגל אז סושי בבית? אביטל כמובן!

אחרי כמה שנים כשלמדה רפואה סינית, והתמקדה בתזונת ילדים, שתינו היינו בהריון, במקרה, ושוב נפגשנו בין הסירים. היא כבר התחילה ללמד בישול בריא. תמיד ניסתה להסביר כמה חשוב להכיר את הגוף ואת צרכיו, להוקיר לו תודה על כל מה שהוא עושה עבורנו. אז עוד בישלה דגים, היום גם את זה לא, טבעוני אסלי, חלבונים מן הצומח. טעים, אבל בדיוק ההפך ממני.

כשהתקשרה לפני שבועיים אמרה לי “ענת, אני מזמינה אותך לחוות וללמוד דרכים לניקוי הגוף במואה!! במדבר, את חייבת לנסות את זה”. את הסדנאות הללו, שמתקיימות מספר פעמים בשנה מזה שלוש שנים מנהלים, זוהר וילסון, יועץ בריאות ותזונה אינטגרטיבית, תמר עדי מורה בכירה ליוגה, ואביטל. אביטל סבג, נטרופתית ושפית של מזון בריא. הסדנה נמשכת שלושה ימים, שני לילות, ומטרתה לאזן את הגוף והנפש, לנסות להיפטר מחשקים, והתמכרויות ולנסות לחזור לשגרת החיים עם כלים יותר מאפשריים לחיים יותר רגועים, מאוזנים ומלאי השראה.

צריך הרבה כוח רצון לשנות הרגלים, למצוא את הדרך הנכונה, לנשום ולתת לנשום. ואז המדבר מלמד אותך שאפשר לנשום, להבין את הכוח של המנוחה, לשמוע את השקט שבו הכל נשמע אחרת אפילו ציוץ הציפורים וקירקור הצפרדעים בלילה.

בהבנה המדברית הזו יש משהו דומה לדבר הראשון שאני מלמדת בשעורי הבישול שאני מעבירה, לכל דבר בחיים צריך בסיס, אפילו כשמפלטים לימון צריך לישר אותו עם סכין ואז, עם בסיס, הכל קל יותר ואפשרי. אפשר לעבוד.

הסדנה הזו נועדה להשכיל ולעורר השראה לנושאים הקשורים לאורח חיים בריא בגוף ובנפש. לי היה קשה, אני מודה. כאב ראש שהתחיל ביום הראשון לא עזב אותי, הבטן הודיעה לי שהיא רעבה ועם כל זאת, הסדנא מעוררת השראה והניתוק מחיי היומיום, הטבע, הטיולים המוקדמים והעיסוק העצמי בתזונה וביוגה, איפשרו לי תחושה של ניקיון פנימי ובהירות מחשבה. כמו עצירת פתאום. לכמה רגעים,  ואפשרות להתבונן על היום יום, על השיגרה. החזרה  אליה תהיה יותר מבוקרת.

בנוסף לטיולים, וליוגה, לשיאצו, להרצאות ולמיצים, זו הייתה הזדמנות לפגוש אנשים מכל העולם, גם כאלו שמכירים את השיטה וחוזרים מדי פעם לניקוי כללי. אלו, הבנתי ממש ברגעים האחרונים, היו חולים, ומאז שהכירו את השיטה, שומרים על תזונה בריאה. כשאנחנו מבינים את עצמנו יותר, את פעולת הגוף, ואת הלכי הנפש, כשאנחנו מכירים את עצמנו, קל לשלוט במה אנו אוכלים, וגם בתחושות הפנימיות. גוף ונפש הולכים יד ביד. הסדנא מחזקת את המודעות לגוף ולמה שהוא צריך וצורך, וגם לנפש על צרכיה שלה, ומנסה לחבר בינהם.

ואם הסדנא לא תיתן בכם כוח, מספיק יהיה להסתכל על אביטל ולשאוב אותו ממנה את הכוחות הבלתי נידלים שלה. אמא לחמישה בנים, עמוסת ידע והבנה כמו גמל מדברי שנושא על גבו את כל צרכיו, והיא עובדת ועובדת ועובדת, בשקט, בנחת, מבשלת את כל המיצים והמרקים לפי מתכונים מדוייקים. שלוש פעמים ביום. 50 איש. בלי להתעייף. ימים ארוכים שמסתיימים בחצות ומתחילים שוב בארבע בבקר, אשת על, וכל הזמן מפעם בה הצורך להנחיל את הידע העצום שלה לכולם, ולעזור, להקל, לחיצה כאן, דיקור מדוייק שם, והופ עוד אחד הבריא.

אביטל, אביטל.

בעצם כתיבת  מילים אלו, קיבלתי את ההודעה המרה, אביך נפטר. אני רוצה לחבק אותך ולתת לך כוח להמשיך בעבודתך החשובה. כמו אביך, גבי סבג, הישראלי המובהק, שהגשים את חלום הציונות לקיבוץ גלויות, והמשיך בזכות הכישרון היוזמה והחזון להצלחות רבות משך כל חיוו, כך אני יודעת שגם את עוד תשאבי מהכישרון והאהבה שלך כוחות רבים ומיוחדים כדי לעשות טוב לאנשים רבים, וגם לך.

יהי זכרו ברוך.




  


 


 

סמוד’י קיצי פפאיה חברים!

 

מצרכים הדרושים עבור 2 ליטר שייק:

  • 1/4 פפאיה
  • 6 תותים
  • 2 ענפי סלרי
  • 4 עלי חסה
  • 3 תמרים מזן מג’הול
  • 1תפוח עץ ירוק
  • 5 שקדים או אגוזים
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • כדורי כלורלה או כף סמודי מיקס 10
  • 2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

מסירים את קליפת הפפאיה וחותכים לקוביות.
שוטפים את  הירקות והפירות ומכניסים לבלנדר בעל עוצמה חזקה!!
מוסיפים את האגוזים, שאר המצרכים והמים.
טוחנים עד לקבלת משקה קטיפתי.
בתאבון!

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה