הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

ואם אני כבר פה, אז בא לי להכין לכם מרק. מרק אמיתי של חורף.

מחכה ליום שיביא את הגשם… מחכה ומחכה…

כל מה שאני מבקשת הוא להכין מרק ביום של גשם… לא משנה איזה מרק… קודם כל בסיס כמו לכל דבר בחיים צריך בסיס… מרק שיביא מזור… נחמה… לגוף ולנשמה.

מספיק הריח המרגיע שמגיע לכל מי שעובר ברחוב והילדים שלי שמגיעים מבית הספר והחיוך והשאלה… אמא!

זה ריח של מרק??? והריח מוריד את רמת העייפות. זו הרגשה נהדרת, מרק עוף עובד מצוין על הילדים שלי במיוחד על הראש שלהם והמצב רוח שלהם…

כמו שאמרתי בסיס. המרק עוף שלי הוא הבסיס לכל המרקים והבישולים שלי… קוראים לזה ציר.

קג עוף שלם למרק עוף. ממומלץ להשתמש בכרעיים, גרונות הודו, עוף, רגליים ועצמות

300 גר’ שפונדרה עסיסית חתוכה לחתיכות

3 גזרים

5 קישואים

סלרי אמריקאי צרור גבעולים

שורש פטרוזליה

שורש סלרי

בצל אדום

בצל לבן

עלה טימין

דלעת

בטטה

5 גרגירי פלפל שחור

2 עלי דפנה

צרור פטרוזליה

שומר לא חייבים…

איך???

קולפים את הירקות, שוטפים היטב וחותכים גס,

ממלאים סיר עם לפחות שלושה ליטר מים או יותר…

לוקחים סיר ראוי לפחות 4-5 ליטר,

מכניסים את העוף והבשר את כל הירקות הנקיים.  ברגע  שהמרק מגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומסירים קצף שצף על פני הנוזל ומוסיפים את התבלינים.

מכסים ומבשלים שלוש שעות על אש קטנה, במידה ורוצים לשמור לציר מסננים, מצננים ושומרים במקרר או במקפיא בצנצנות קטנות לשימושים אחרים.

בתאבון…

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה