ענת אלשטיין

הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

  • ענת אלשטיין

    סדנת אוכל ללא גלוטן - מרק שקדים

    תצוגה מקדימה

    סדנת אוכל ללא גלוטן עם אביטל סבג שעור בישול ללא בישול מאז ומתמיד היה הבישול הנע חלק מחיינו רק שלא ממש הוגדר כך. תמיד היה מהותי וידוע כמרפא. הצטרפתי לסדנא של אביטל סבג בביתה הקסום בצהלה, סדנת זן מסביב לשולחן. פה תלמדו איך להעשיר את חייכם עם אוכל משודרג לפי עונות השנה, מאמא אדמה ,. ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 months
  • ענת אלשטיין

    א מ ז ל ג - יוסי סוכרי ספר חדש

    תצוגה מקדימה

    את יוסי סוכרי אני מכירה לפני שהיה לסופר שזכה בפרסים חשובים כמו”פרס ברנר, פרס המכון הישראלי בוושינגטון, פרס ראש הממשלה ולפני שנה תורגם הספר להצגה בניויורק שמבוססת על ספרו בנגזי ברגן בלזן. למעשה אני מכירה אותו בנסיבות חברתיות כאשר שנינו בילינו בשנות התשעים באותה סביבה חברתית ובאותם מועדונים תל אביבים ,רקדנו לאותם או צלילים...

    תגובות

    פורסם לפני 2 months
  • ענת אלשטיין

    אורז צבעוני עם ירקות קלויים

    תצוגה מקדימה

    אורז צבעוני עם ירקות קלויים כוס אורז צבעוני מלח שמן זית פלפל בצל אדום 2 גבעולי טימין 2 עלי מרווה ירקות קלויים: כרישה שושקה פלפל ירוק גזר קישואים שום כמה שיני שום לימון שמן זית איך מכינים: משרים את האורז הצבעוני לפחות שעתיים לפני הבישול מסננים ושוטפים את האורז, קוצצים בצל אדום,טימין שום ומרווה מחממים ...

    תגובות

    פורסם לפני 6 months
  • ענת אלשטיין

    30 שנה לנענע דיסק - יומהולדת שמח

    תצוגה מקדימה

    עם כל הכבוד למהפכות המוסיקה שהתרחשו ב-30 השנים האחרונות, לא היתה כמו מהפכת המוסיקה שחולל ניצן זעירא שהקים בשנת 1989 את נענע דיסק חברת התקליטים האינדי הראשונה (חברת התקליטים העצמאית) בישראל החוגגת בימים אלה יומהולדת – 30! ולכבוד היומולדת הושק פרוייקט ובו הפלייליסטים שבחרו האמנים של נענע דיסק בעבר ובהווה – בספוטיפיי. אני אישית מאד ...

    תגובות

    פורסם לפני 10 months
  • ענת אלשטיין

    הברווז שלי - מזוגג, מקורמל, מתוק וקצת חריף

    תצוגה מקדימה

    הפעם הראשונה שטעמתי ברווז הייתה בתקופת בחינות הבגרות. למדתי אצל חברה שלהוריה יש מסעדה של אוכל יהודי בתל אביב. בכל שבת היה מגיע משלוח של אוכל מהמסעדה לארוחת הצהריים. בשבת ההיא, הגיע ברווז צלוי לארוחה. הטעם הקריספי והשמנוני של הברווז היה מפתיע ושובה. הייתי נערה בת 17 שמתענגת על טייק אווי של ברווז צלוי, עסיסי ומזוגג – זו התמונה שעומדת...

    תגובות

    פורסם לפני 10 months
  • ענת אלשטיין

    טחול ממולא - זקלין רודריג סיבוני - רומן קולנרי

    תצוגה מקדימה

      טחול ממולא – של גקלין רודריגו לכבוד יום ההולדת של גקלין הקוסמטקאית שלי והמיתולוגית של תל אביב בכלל,, קצת קשה להבין את ההסברים,לכן כתבתי את המתכון לפי התאור שלה וטאצ שלי,, יצא משובח,, עד היום לא ממש הבנתי את הרעיון של המנה ,מסתבר שגם לילדים שלה לא הסבירו,ורק עכשיו עשתה מעשה ואמרה ,מי שלא ...

    תגובות

    פורסם לפני 11 months
  • ענת אלשטיין

    סיור אוכל איתי בשוק הכרמל

    תצוגה מקדימה

    embedded by Embedded VideoYouTube Direkt...

    תגובות

    פורסם לפני 1 year
  • ענת אלשטיין

    הבורשט של ארקדי דוכין

    תצוגה מקדימה

      חלק משמעותי בחורף שלי הוא בישול מרק הבורשט של ארקדי. הטעם מחזיר אותי לגעגועים לקצת קור אמיתי ולרצון להתנחם במרק שמזכיר ארצות רחוקות וסיפורי רוסיה שכל כך אהבתי לשמוע מארקדי. היינו מדסקסים על הגעגועים לקור. לא אהבנו את הקיץ, את החום. להזיע זה לא היה בשבילנו, ואחרי הגעגועים לקור, נופלים לדיכאון של האכזבה, מנסים ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • ענת אלשטיין

    שני קצוות לקרואסון, שתי נשיקות לבגאט

    תצוגה מקדימה

    בעיצומם של הימים שעוברים עלינו, כשכולנו שקועים ושקועות במחשבות טורדניות על הטרדות מיניות, התחשק לי לכתוב על אהבה, על חיבה, על פגישות נעימות בבתי קפה נעימים, עם קוראסון טוב או באגט מושלם.   חשבתי על קפה וקוראסון (או באגט) כאובייקט מחבר בפגישה בין שניים או שתיים. חשבתי על המעשה הזה, שתמיד נותן לי השראה ותחושה ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • ענת אלשטיין

    סיור אוכל בעיר העתיקה בירושלים - שפים מבשלים שלום

    תצוגה מקדימה

    התשוקה למצוא אוכל טוב בעיר העתיקה בירושלים לא עזבה אותי מעולם. שנים של חיפושים במהלכם ‏שאלתי, בדקתי, חיפשתי ולא קיבלתי את התשובה. ולפתע השבוע, זכיתי להשתתף בחגיגה קולנרית ‏אמיתית בעיר העתיקה בירושלים.‏ ח ו מ ו ס ‏ פעם ראשונה שלמדתי לעומק מה זה חומוס. פעם ראשונה שהבנתי שחומוס הוא ענין רציני ממש על ‏גבול ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה