ענת אלשטיין

הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 42

עוקבים: 29

החל מאוגוסט 2011

  • ענת אלשטיין

    סיור אוכל איתי בשוק הכרמל

    תצוגה מקדימה

    embedded by Embedded VideoYouTube Direkt...

    תגובות

    פורסם לפני 1 month
  • ענת אלשטיין

    הברווז שלי - מזוגג, מקורמל, מתוק וקצת חריף

    תצוגה מקדימה

    הפעם הראשונה שטעמתי ברווז הייתה בתקופת בחינות הבגרות. למדתי אצל חברה שלהוריה יש מסעדה של אוכל יהודי בתל אביב. בכל שבת היה מגיע משלוח של אוכל מהמסעדה לארוחת הצהריים. בשבת ההיא, הגיע ברווז צלוי לארוחה. הטעם הקריספי והשמנוני של הברווז היה מפתיע ושובה. הייתי נערה בת 17 שמתענגת על טייק אווי של ברווז צלוי, עסיסי ומזוגג – זו התמונה שעומדת...

    תגובות

    פורסם לפני 3 months
  • ענת אלשטיין

    שני קצוות לקרואסון, שתי נשיקות לבגאט

    תצוגה מקדימה

    בעיצומם של הימים שעוברים עלינו, כשכולנו שקועים ושקועות במחשבות טורדניות על הטרדות מיניות, התחשק לי לכתוב על אהבה, על חיבה, על פגישות נעימות בבתי קפה נעימים, עם קוראסון טוב או באגט מושלם.   חשבתי על קפה וקוראסון (או באגט) כאובייקט מחבר בפגישה בין שניים או שתיים. חשבתי על המעשה הזה, שתמיד נותן לי השראה ותחושה ...

    תגובות

    פורסם לפני 1 year
  • ענת אלשטיין

    סיור אוכל בעיר העתיקה בירושלים - שפים מבשלים שלום

    תצוגה מקדימה

    התשוקה למצוא אוכל טוב בעיר העתיקה בירושלים לא עזבה אותי מעולם. שנים של חיפושים במהלכם ‏שאלתי, בדקתי, חיפשתי ולא קיבלתי את התשובה. ולפתע השבוע, זכיתי להשתתף בחגיגה קולנרית ‏אמיתית בעיר העתיקה בירושלים.‏ ח ו מ ו ס ‏ פעם ראשונה שלמדתי לעומק מה זה חומוס. פעם ראשונה שהבנתי שחומוס הוא ענין רציני ממש על ‏גבול ...

    תגובות

    פורסם לפני 1 year
  • ענת אלשטיין

    טופו שוחה בתפוחים ותפוזים סחוטים עם אצות

    תצוגה מקדימה

    מנה עשירה במרכיבים בריאים, מפוצצת בטעמים, וכל כולה בהכנה קלילה, עם קצת עזרה מחברים טובים במטבח. כעיקרית או כתוספת - תנסו אותה בבית...

    תגובות

    פורסם לפני 1 year
  • ענת אלשטיין

    מרק יוגורט הקיץ הגיע וגם שבועות!

    תצוגה מקדימה

    כשהקיץ מגיע גם "הוא" מגיע. הקיץ מביא איתו טעמים משלו, טעמים שמחזירים אותי לילדות. הפירות והירקות טעמם חזק יותר, העגבנייה אדומה ומתוקה יותר, והמלפפונים של הקיץ הם לא המלפפונים של החורף. ומיד עם בוא הקיץ מגיע איתו גם חג השבועות, ושבועות בגבע, אינו רק חג הביכורים, זהו חג הביקורים....

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • ענת אלשטיין

    רוסטבייף פריים ריב ליום העצמאות - להיות עצמאי במטבח שלך

    תצוגה מקדימה

    קוט דה בף עניין הטבעונות והצמחונות וההפגנות החברתיות הכניסו לי חרדת בישול בשרי. אז יום העצמאות הוא זמן טוב להניח בצד את ההאשמות. למרות המחאה מהסביבה, אני ממשיכה ללמד איך לבחור בשר, איך להכין אותו ואיך לאכול אותו. תמיד חכיתי לאירועים מיוחדים- ימי הולדת, ערבי חג – כדי למצוא סיבה להכנת הפריים ריב. את הנתח ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • ענת אלשטיין

    פסח- גפילטע- הקציצה האולטימטיבית באדום

    תצוגה מקדימה

    אוהבת פסח, אוהבת מצה או לא אוהבת מצה ואוהבת פסח. בהתקרב החג- מחשבתי קודחת, מחשבתי רוגשת, ממה לכתוב ועל מה לכתוב לפוסט חגיגי לפסח. עשיתי כבר את כל המנות, ניסיתי ותהיתי ושוב מתלבטת, מה עוד לא נכתב. ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • ענת אלשטיין

    הבחירה שלי לשנה חדשה

    תצוגה מקדימה

    הבחירה שלי לשנה החדשה “לחיים יש דרכים מופלאות להראות את עצמם” *מתוך הספר “לאושר יש טעם של קארי” המטבח ההודי שלי / אפרת דביר אני אוהבת את זמן החגים בתל אביב, הרחובות שקטים מאדם, ניחוחות הבישול עולים ומתפזרים מחלונות הבתים ואני ישר מתרגמת ומדמיינת מה מתבשל שם. ראש השנה מסמל בעיני את האופציה לשנה טובה ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה