ענת אלשטיין

הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 39

עוקבים: 28

החל מאוגוסט 2011

  • ענת אלשטיין

    טופו שוחה בתפוחים ותפוזים סחוטים עם אצות

    תצוגה מקדימה

    מנה עשירה במרכיבים בריאים, מפוצצת בטעמים, וכל כולה בהכנה קלילה, עם קצת עזרה מחברים טובים במטבח. כעיקרית או כתוספת - תנסו אותה בבית...

    תגובות

    פורסם לפני 2 weeks
  • ענת אלשטיין

    מרק יוגורט הקיץ הגיע וגם שבועות!

    תצוגה מקדימה

    כשהקיץ מגיע גם "הוא" מגיע. הקיץ מביא איתו טעמים משלו, טעמים שמחזירים אותי לילדות. הפירות והירקות טעמם חזק יותר, העגבנייה אדומה ומתוקה יותר, והמלפפונים של הקיץ הם לא המלפפונים של החורף. ומיד עם בוא הקיץ מגיע איתו גם חג השבועות, ושבועות בגבע, אינו רק חג הביכורים, זהו חג הביקורים....

    תגובות

    פורסם לפני 4 months
  • ענת אלשטיין

    רוסטבייף פריים ריב ליום העצמאות - להיות עצמאי במטבח שלך

    תצוגה מקדימה

    קט דה בף עניין הטבעונות והצמחונות וההפגנות החברתיות הכניסו לי חרדת בישול בשרי. אז יום העצמאות הוא זמן טוב להניח בצד את ההאשמות. למרות המחאה מהסביבה, אני ממשיכה ללמד איך לבחור בשר, איך להכין אותו ואיך לאכול אותו. תמיד חכיתי לאירועים מיוחדים- ימי הולדת, ערבי חג – כדי למצוא סיבה להכנת הפריים ריב. את הנתח ...

    תגובות

    פורסם לפני 5 months
  • ענת אלשטיין

    פסח- גפילטע- הקציצה האולטימטיבית באדום

    תצוגה מקדימה

    אוהבת פסח, אוהבת מצה או לא אוהבת מצה ואוהבת פסח. בהתקרב החג- מחשבתי קודחת, מחשבתי רוגשת, ממה לכתוב ועל מה לכתוב לפוסט חגיגי לפסח. עשיתי כבר את כל המנות, ניסיתי ותהיתי ושוב מתלבטת, מה עוד לא נכתב. ...

    תגובות

    פורסם לפני 6 months
  • ענת אלשטיין

    הבחירה שלי לשנה חדשה

    תצוגה מקדימה

    הבחירה שלי לשנה החדשה “לחיים יש דרכים מופלאות להראות את עצמם” *מתוך הספר “לאושר יש טעם של קארי” המטבח ההודי שלי / אפרת דביר אני אוהבת את זמן החגים בתל אביב, הרחובות שקטים מאדם, ניחוחות הבישול עולים ומתפזרים מחלונות הבתים ואני ישר מתרגמת ומדמיינת מה מתבשל שם. ראש השנה מסמל בעיני את האופציה לשנה טובה ...

    תגובות

    פורסם לפני 12 months
  • ענת אלשטיין

    מי טרף את הגבינה שלי

    תצוגה מקדימה

    כשעברתי לשכונה הזאת, בצפון הישן של תל-אביב, חיפשתי קפה טוב. מצאת את קפה לואי  של אמנון. קפה קטן ומקסים ממש מתחת לבית. ובין טעימה לטעימונת, אני, שאני לא מהמאוהבים במתוקים, הרגשתי שיש פה כישרון אחר. מיוחד. יצירתי. טעמתי מאפים שלא טעמתי כמותם. שאלתי מי מכין את המאפים? התברר שעל המאפים אחראית רויטל, אחותו של אמנון. ...

    תגובות

    פורסם לפני 1 year
  • ענת אלשטיין

    הכל בגלל עכוב קטן

    תצוגה מקדימה

    הכל התחיל כמו תמיד במקרה.. לפני חודש העלתי מתכון להכנת עכוב. הקוץ הנדיר שנקרא עכוב, המופיע באביב, ומי שיודע איך לטפל בו זוכה להגיע ללב שלו ולחוות חוויה נדירה של טעם, פשוט שיחק אותה. בעצם, העכוב הוא ארטישוק בר, דומה בקוציו לארטישוק הרגיל, רק גדל פרא במרחבים. נירית בן דור, חברתי משוק האיכרים בנמל תל ...

    תגובות

    פורסם לפני 1 year
  • ענת אלשטיין

    המרק של מוסי Musi Penster

    תצוגה מקדימה

       המרק של מוסי חיכיתי להשראה,  חיכיתי וחיכיתי, בשבילי השראה זה הקסם הזה שגורם לי לעשות דברים  במיוחד בכדי לבשל,, בשבילי השראה,זה לאסוף את המחשבות והתחושות ולהפוך אותן לטעם. להוציא את התחושה דרך הבישול. ופתאום זה הגיע  ככה בהפתעה  ,הגעתי לשוק הכרמל ונתקעתי מול שפע של דגים,,  מולים ,,שרימס.. סרטנים,,  -התבלבלתי , נעמדתי  ולא זזתי, ...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years
  • ענת אלשטיין

    לביבות סלק בטטה ותפוחי אדמה לנר השמיני

    תצוגה מקדימה

    [caption id="attachment_550" align="aligncenter" width="1200"] לביבת סלק בטטה ותפוח אדמה[/caption]...

    תגובות

    פורסם לפני 2 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה