הבלוג של Amit Segal

החיים בתבניות

לראשונה בחיי הבנתי מה בדיוק אני רוצה לעשות, אז הקמתי עסק אחרי 12 שנים כשכירה ורתמתי לתוכו את כל הידע והניסיון שלי בכל הנוגע לניהול הבק אופיס ופרויקטים. אז סדר וארגון זה השם הנרדף שלי. מעבר לזה, אני כותבת ספר אותו אני מגדירה... +עוד

לראשונה בחיי הבנתי מה בדיוק אני רוצה לעשות, אז הקמתי עסק אחרי 12 שנים כשכירה ורתמתי לתוכו את כל הידע והניסיון שלי בכל הנוגע לניהול הבק אופיס ופרויקטים. אז סדר וארגון זה השם הנרדף שלי. מעבר לזה, אני כותבת ספר אותו אני מגדירה כמציאות בדיונית. מממשת את האהבה שלי למשחק כל יום שישי, יחד עם המנטור עודד קוטלר וחבורה אינטימית של שחקנים. משתדלת ממש ממש לעשות רק את הדברים שעושים לי טוב והופכים אותי לשמחה. :)

עדכונים:

פוסטים: 10

עוקבים: 0

החל מינואר 2017

כשקר בחוץ, המקרר ריק וכל מה שאני רוצה זה ארוחת בוקר מפנקת

16/02/2017

את סוף השבוע האחרון העברתי עם החברות המלכות הכי טובות שלי, באמ אמ אמסטרדם!

זה היה ספונטני, כיף ועתיר מתוקים. בואו נגיד ככה שאם אתם אוהבים אותי, אל תציעו לי צ’ורוס או ופל בלגי עם נוטלה בזמן הקרוב ;)

רגע לפני המפגש עם השלג #15גווניםשלדולי ביבשה, בים ובאוויר! פשוט לבשל גם באוויר

בזמן שחבריי לקבוצה המדהימה #15גווניםשלדולי שלקו ביצים והכינו שקשוקות, אני אכלתי… לא ביצים ;) אבל אל דאגה, מדהימים שהם, כבר דאגו לאסוף ולסכם עבורי את החומר.

אחד ממשפטי המפתח שלי בכל מה שקשור לבישול הוא שאני לא יודעת לבשל, אין לי מתכונים של עצמי או סודות מטבח גנוזים. אז איפה אני יכולה לתרום כאן? ואז אמרו לי שתמיד יהיו אנשים שמבשלים פחות טוב ממני. לא יודעת אם זו נחמה אבל, הנה עוד תבנית מחשבה שאשמח לצאת ממנה. זה בהחלט גרם לי לחשוב מה אני כן יכולה לחלוק איתכם :)

מכיוון שהשיעור היה בנושא ביצים – בחרתי באחת מהחביתות המשודרגות שלי. במקרה הספציפי הזה (בו צולמה התמונה) המקרר איך אנסח את זה בעדינות.. היה די ריק, הלחם בדיוק נגמר, 2 יוגורט גורמה כבשים, פרוסה בודדה של גבינה צהובה, קצת ירקות ומללללללא קוביות תבלינים של דורות.

מודה שהייתה התחבטות אם לקפוץ לאמפמ ולהביא קצת דברים אבל משום מה בחרתי באתגר של להכין יש מאין.

האמת? יצא סוף הדרך ואפילו מצאתי קופסת טונה אחרונה בארון שהוספתי לירקות החתוכים.

הייתי גאה בעצמי שבחרתי להסתדר עם מה שיש מאשר לבחור בדרך הקלה ופשוט לצאת ולקנות משהו בחוץ.

וכך יצא שהכנתי ארוחת בוקר משודרגת, טעימה ובריאה.

20170204_114344 (Large) 20170204_114824 (Large)

מתכון לחביתה משודרגת אופציה 1

  •   2 ביצים
  •   כף נדיבה של יוגורמה כבשים (או כל יוגורט בטעם טבעי)
  •    1 קוביה של בזיליקום קצוץ של דורות
  •   מלח פלפל – לפי הטעם

אופן הכנה:

  • שוברים את הביצים לתוך קערה
  •  מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  •  מוסיפים את הבזיליקום (אם הוא היה בהקפאה, אפשר להמיס אותו עם קצת מים חמים)
  • ושוב מערבבים עד ליצירת תערובת אחידה.
  •  מחממים את המחבת של אש בינונית עם מעט שמן קוקוס (מוסיף ממש לטעם וגם בריא)
  •  כשהמחבת מחוממת קלות, שופכים את התערובת ומכסים.
  •  כעבור 3-4 דקות, מרימים את המכסה ומגלים חביתה עשירה, בעלת נפח יפהפה, מגרה וממש ממש טעימה.

אופציה 2 – חביתה משודרגת עם קבנוס

  •   2 ביצים
  •   חצי קבנוס בטעם המועדף (קבנוס שמגע בשלישיה בשקית סגורה בסופר)
  •   1 קוביה של בזיליקום קצוץ של דורות
  •  מלח פלפל – לפי הטעם

אופן הכנה:

  • שוברים את הביצים לתוך קערה
  •  פורסים את הקבנוס לעיגולים קטנים.
  • מוסיפים את הבזיליקום (אם הוא היה בהקפאה, אפשר להמיס אותו עם קצת מים חמים)
  •  מערבבים עד ליצירת תערובת אחידה.
  •  מחממים את המחבת של אש בינונית עם מעט שמן קוקוס (מוסיף ממש לטעם וגם בריא)
  •  כשהמחבת מחוממת קלות, שופכים את חתיכות הקבנוס.
  •  נותנים לקבנוס להשחים טיפה ולהפוך לעסיסי (תדעו לפי רעש הפצפוצים שישמע מהמחבת).
  •  מוסיפים את התערובת עם הביצים והבזיליקום אל המחבת ומכסים.
  • כעבור 4-5 דקות, מרימים את המכסה ומגלים חביתה עשירה, בעלת נפח יפהפה, מגרה וממש ממש טעימה.

אופציה 3 – חביתה משודרגת עם בולגרית

  •  2  ביצים
  •  פרוסת בולגרית
  •  1 קוביה של בזיליקום קצוץ של דורות
  • מלח פלפל – לפי הטעם

אופן הכנה:

  •  שוברים את הביצים לתוך קערה
  • חותכים את הגבינה לחתיכות קטנות.
  • מוסיפים את הבזיליקום (אם הוא היה בהקפאה, אפשר להמיס אותו עם קצת מים חמים)
  • ושוב מערבבים עד ליצירת תערובת אחידה.
  • מחממים את המחבת של אש בינונית עם מעט שמן קוקוס (מוסיף ממש לטעם וגם בריא)
  •  כשהמחבת מחוממת קלות, שופכים את התערובת ומכסים.

  •  כעבור 3-4 דקות, מרימים את המכסה ומגלים חביתה עשירה, בעלת נפח יפהפה, מגרה וממש ממש טעימה.

 כן, כולן מגרות וממש ממש טעימות! בתיאבון :)

#15גווניםשלדולי
#פשוטלבשל
#סלונה

#דורות

עוד מהבלוג של Amit Segal

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

מתכון פשוט לתפוחי אדמה פריכים בתנור

חבר אמר לי לא מזמן "את לא מבינה איזה כיף זה להכין משהו ושהבנות הקטנות שלי מבקשות עוד". הוא לא ידע (אולי עכשיו, אם יקרא שורות אלו), שהמשפט הפשוט, הכנה והקסום הזה.. הצית אצלי משהו. אז המשימה השבועית היא תפוחי אדמה. מכיוון שאני לא...

תצוגה מקדימה

הקציצות הצמחוניות הכי טעימות שטעמתי. מטוגנות, אפויות יש לכל דורש :)

שיעור כלבבי - בשר טחון. כמה אני אוהבת בשר בקר יודעים רק הקרובים אליי. סטייק עסיסי, קציצות בקר מטוגנות, קציצות במיץ עגבניות, קציצות הודו, קציצות בפסטו והרשימה ממשיכה וממשיכה. אחת מחברות הקבוצה המדהימה של #15גווניםשלדולי היא...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר