הבלוג של עמית עומר

מהיד לפה

כבוד גדול להיות חלק מקהילת בלוגרי האוכל של סלונה. לו רק הייתי יודע לבשל, אולי גם הייתי יכול לתרום לה משהו. אז חשבתי, מה אני כן יודע לעשות? ״לאכול!״ ענתה לי אהבת חיי, אחוזה בידי ברוך ובחמימות ועם שכבה כפולה של גבינה. פיצה... +עוד

כבוד גדול להיות חלק מקהילת בלוגרי האוכל של סלונה. לו רק הייתי יודע לבשל, אולי גם הייתי יכול לתרום לה משהו. אז חשבתי, מה אני כן יודע לעשות? ״לאכול!״ ענתה לי אהבת חיי, אחוזה בידי ברוך ובחמימות ועם שכבה כפולה של גבינה. פיצה מבחינתי היא כמו סקס, וכמוהו גם היא שווה את המחיר הנלווה, החל מהבטן העגולה, דרך הצרבות ועד לבחילה בבוקר שאחרי. אז מי ששרד עד לפה זכה לפגוש את שתי האהבות שלי: לאכול ולחפור. הבלוג הזה הוא החיבור של שתיהן, או כמו שאמא שלי היתה אומרת, "אולי אם הפה שלך יהיה מלא באוכל יהיה לנו קצת שקט".

עדכונים:

פוסטים: 5

עוקבים: 4

החל מפברואר 2016

רוצים לגרום לי לבשל? תנו לי גאדג׳ט שיעשה את העבודה בשבילי. נגיד אחד ששופכים לתוכו את כל המרכיבים ויוצאת ארוחת ערב מושלמת: פנה ביתי ברוטב שמנת בטטה וחלב קוקוס

26/02/2017

amit4electra260216-1

כמי שבמבה נחשבת אצלו לארוחת ערב תקנית, בישול הוא לא מהנושאים שמעוררים אצלי עניין בדרך כלל. מצד שני, כבר שנים שאני נאלץ לצמצם בכמויות הבצקים שאני צורך. משהו בנוכחות התעשייתית של הקמח הלבן והגלוטן גורם לי לרצות לשים כרית מתחת לבטן ולישון 9 חודשים. כל זה מאחוריי עכשיו, ומיד תבינו למה.

״אבא מה יש בקופסא?״

את השאלה הזו הם שאלו אותי במשך שבוע ברצף, כל יום כשהגעתי הביתה מהעבודה. ולא יודע, תקראו לי פרנואיד, אבל היתה לי הרגשה שלא סקרנות היא זו שעומדת מאחורי השאלות, כי אם תחמנות חמודה ומניפולטיבית, מהסוג ששמור רק לילדים. אולי היו אלו השאלות הנלוות (״אבא נווו כבררר מתי כבר נכין פסטה במכונההה״) שהפכו יותר ויותר ממוקדות מיום ליום.

amit4electra260216-3

בכל מקרה, אחרי שבוע הגעתי הביתה והמכונה עמדה על השיש, ולידה שני ילדים על שרפרפים עם סינרים וידיים רחוצות. סתם, לא באמת. לא הילדים שלי לפחות. במציאות הגעתי הביתה שניה אחרי שהם סיימו לרדת על עוגת שוקולד שתרמה השכנה הנחמדה שלנו. השמחה בעיניים שלהם כשפתחתי את הדלת המיסה את ליבי, והבנתי שהיום יהיה קשה יותר לסרב להם. טוב, אולי היה גם משהו במראה האספסוף השועט לעברי עם אצבעות מצופות שוקולד שתרם את חלקו לעניין. אוקיי אוקיי, נכין פסטה, רק אל תתקרבו. שלחתי אותם לשטוף ידיים וחיש מהר בתום שעה קלה הם סיימו ויכולנו לצאת לדרך.

אחד מקטעי הילדות האהובים עלי הוא זה שבו אריק מכניס את כל המצרכים לתנור ויוצאת עוגה, וזה בדיוק מה שראיתי לנגד עיני כשהוצאתי את המכשיר מהקופסה.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

״אבל עכשיו תורי״

הקטע הזה של לבשל עם הילדים הוא קצת אשליה כאן, כי בתכלס יש פה בדיוק 3 שלבים: לשפוך את הקמח, לשפוך את הנוזלים ולהמתין שיתרחש הקסם. אבל מי אני שאקח מהם את חוויות הילדות. אז נחלק כל שלב ל-2, מה כבר יכול להיות.

״יאללה 10 דקות ויש לנו ארוחת ערב״, הצהרתי בביטחון.
״בואו נעשה פסטה משוקולד!״, הפגיז הגדול, ומשהו בי התחיל לחשוש שאולי זה לא יהיה 10 דקות.
״תום זוזזזז״, יללה הקטנה וקרב הדחיפות יצא לדרך.
החלטתי לשים מוסיקה כדי להקליל קצת את האווירה.
״לא את זה אבאאאא״
טוב, אז בלי מוסיקה.

amit4electra260216-11
יאללה בלגאן, אבא כבר ינקה פה אחר כך

הפסטה

התחלנו בלהכין את הפסטה. זה די פשוט, אבל לטובת כל המתקשים שביננו אני אפרט שלב אחר שלב:

1. הפרידו היטב בין הילדים.

2. לכמות של 4-6 מנות, מלאו 2 כוסות מדידה בקמח (500 ג׳). אני השתמשתי בקמח תמי, שהוא תחליף לקמח לבן – בלי גלוטן ובלי חומרים משמרים.

3. שפכו ביצה טרופה לכלי הקיבול של הנוזל, והוסיפו מים עד שמגיעים לכמות של 190 מ״ל.

4. הפעילו על 2 (או 1 אם עשיתם כמות של כוס אחת).

5. תנו למכונה לעבוד כמה שניות, והוסיפו את הנוזלים בהדרגתיות.

amit4electra260216-12
לוקח קצת זמן כשהם מתעקשים לעשות הכל בתורות

״רוצה לתת ללירון קצת?״, שאלתי את הגדול ברוך.
״לא״, הוא ענה לי בפשטות.
״לא נורא, תן לה בכל זאת״

אוקיי אז זה היה 90, לא 190

והנה התובנה העיקרית שלי מהערב, אחיי הגברים. כמו שאמרה לי קופאית חכמה וטובת לב בטיב טעם בפעם השלישית באותו הערב שבאתי לקנות שקית קמח: יש מקומות שבהם כדאי לקרוא את ההוראות. אני די מובך לספר כאן על נסיונותיי הכושלים להיות גבר גבר, אבל מספרם הוא בערך ככמות הפעמים ששמעתי את המשפט ”אתם הגברים כולכם אותו הדבר, חושבים שאתם יודעים הכל” והתעצבנתי. כשכן הלכנו לפיהן, זה באמת נראה אחרת (תרתי משמע).

amit4electra260216-9
ואבא שלי הוא יודע המון. ועדיין לא יזיק לו לקרוא הוראות מפעם לפעם

מזל טוב, יש לך פסטה

כשהואלתי בטובי לעשות מה שאמרו לי ולדייק, יצא באמת יפה. טוב יצא יפה זה קצת אנדרסטייטמנט, אין לי מילים לתאר את האושר שחווינו כולנו כשיצאו הצינורות הקטנים מהמכונה. זה אמיתי, חשבתי לעצמי, ומיד פרץ רעיונות יצירתיים שוטפים את מוחי:

• האם אפשר להכניס לתוכה גם את הכלים כדי שתערוך שולחן?

• אם אחליף את המים בשמפו, אוסיף 2 פיג׳מות ו-2 ילדים – האם אקבל אותם מוכנים לשינה? ואם זה שניים, צריך להשתמש בתכנית הארוכה יותר?

amit4electra260216-2

רגע אחרי שסיימנו לחתוך את הפסטה, נפרדנו לשלום, הנחנו את הצלחת העמוסה בצד ועברנו לרוטב.

הרוטב

מצרכים

• 2-3 בטטות בינוניות עד גדולות

• חבילת שמנת מתוקה לבישול

• חצי פחית חלב קוקוס

• 2-3 בצלים בינוניים עד גדולים (אני אוהב סגול אבל שימו לב – אם אתם לא אוכלים את הרוטב ממש בסמוך להכנה – תקבלו רוטב בטטה בצבע ירוק. באחריות.)

אופן ההכנה

1. שולחים את הילדים לישון (מומלץ!).

2. חותכים את הבטטה לריבועים לא גדולים מדי (לא יתבשלו) ולא קטנים מדי (יתכווצ׳צ׳ו)

amit4electra260216-8

3. קוצצים את הבצל – אני קוצץ דק כדי שהילדים לא ישימו לב שיש בצל, ומוסיף גם כמה טבעות בשבילנו שמקסימום אפשר להוציא כשהם מייללים.

amit4electra260216-7
טיפ אודטה: אני שונא את הריח שלא עובר אחר כך 3 ימים, ולכן משתמש בכפפות לטקס בשלב הזה

4. מטגנים את הבצל (להתחיל בטבעות ולהוסיף את הקצוץ) ומרככים אותו טיפה, לא יותר מזה. פעם הייתי מטגן בחמאה – היום אני לא מסוגל להתמודד עם ההשלכות, ולכן מטגן בשמן זית ומוסיף מעט חמאה.

5. מוסיפים מעט חמאה בשביל הטעם. אפשר גם חמאת קוקוס. או שמן קוקוס. לפעמים נדמה לי שעובדים עלי וזה אותו מוצר עם תווית שונה.

6. מוסיפים את הבטטה.

amit4electra260216-6

7. מצמצמים את הבטטה. מדי פעם נותנים איזו משיכה עם המחבת להפוך הכל. הקפידו לאסוף את השאריות שהתפזרו על הכיריים ועל השיש מסביב לפני שהילדים ינסו לאכול אותן.

8. מוסיפים מלח.

amit4electra260216-5
צרוב, אבל לא פירה. זה הקיו של השמנת

9. מוסיפים את השמנת – השלב הנכון הוא זה שבו הבטטה נראית קשה אבל היא זורמת. חשוב לתפוס את זה בזמן, לפני שהכל הופך לפירה.

10. מכסים ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה. חשוב לערבב בעדינות אחת לדקה – שתיים.

amit4electra260216-4

בישול הפסטה

1. מעמידים סיר עם מים (תמיד חלמתי לומר את זה), ומוסיפים קורט מלח (גם את זה), רצוי לאחר ההרתחה.

2. מבשלים מספר דקות – הזמן פחות קריטי פה, ומשתנה מסוג קמח אחד לאחר. הכי חשוב שתטעמו ותורידו בדיוק בזמן כדי שיהיה אל דנטה ולא אל בנדי.

3. מורדים, שופכים את הרוטב על הפסטה, מערבבים ואוכלים. מה אני אגיד לכם, מעבר למרקם הטרי והטעם העשיר, גם בבטן זה מרגיש אחרת. הילדים מתים על זה ולי נותר רק לומר: לכו לישון כבר.

עוד מהבלוג של עמית עומר

תצוגה מקדימה

לאפות עם אבא

"נו אבא אפשר לפתוח כבר?" איזה כיף זה בתכניות בישול, שהיא מתחילה למנות 100 גרם מזה, 200 גרם מההוא, והכל מוכן לה בקעריות קטנות וחמודות, רק צריך לשפוך הכל לקערה גדולה, לצאת לפרסומות...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

כל אחד והקפה שלו

אין הורה שלא חולם על יקיצה טבעית. כולנו נשארנו עם החוויות מהחופש הגדול של שינה אינסופית, אצלי זה היה ללכת לישון לפנות בוקר ולקום בצהרים של היום שאחרי. היום נשארתי בעיקר עם החלום, כי גם בימי המנוחה אני מתעורר ב-8 מייסוריי...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קח אותי קפיטן

"מה שלומכם? יופי שאתם כאן!", קיבל את פנינו חיוך לבבי ומזמין, ואני רק חושב לעצמי כמה נחמד זה היה אם הייתי זוכה לתגובה כזו בארוחות משפחתיות, שגם אליהן אני מגיע שעה באיחור....

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה