הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

את המתכון הבא אני חבה לחברתי עידית שחולקת את נפלאותיה בפייסבוק עם חבריה. עוגיות חמאה ושוקולד נימוחות ומופלאות.

מצרכים לבצק:

3 כוסות קמח (420 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

4 חלמונים

ונילין/כפית תמצית וניל

מצרכים לפירורי בצק:

1 כוס קמח (140 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

100 גרם חמאה רכה

למריחה:

1/2 קופסת שוקולד פרה (אפשר גם נוטלה)

להכנה:

1. לבצק: לערבל במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הסוכר, החמאה והווניל עד שייוצרו פירורים. להוסיף את החלמונים – אם הבצק לא מתאחד בקלות ניתן להוסיף 1/3 כוס מים קרים. לערבל רק עד קבלת בצק.

2. להעביר את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולשטח אותו. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-15 דקות.

3. פירורי הבצק: לעבד במיקסר את הקמח הסוכר והחמאה לפירורים.

4. למרוח את התחתית האפויה בשכבה של שוקולד (לשים בנדיבות). לפזר את הפירורים מעל ולאפות עוד 15 דקות. מצננים וחותכים לקוביות.

** ניתן למי שאוהב לשים מעל גם אגוזי מלך קצוצים

הריח שמתפשט בבית מ-ד-ה-י-ם!!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה