הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגיות שוקולד צ’יפס קלאסיות עם אגוזי מלך בגודל ענק שלא יספיקו להתקרר וכבר לא יישאר…

14/01/2014

על מנת להכין את המתכון המקורי נא להחליף את אבקת האפייה ב- 1 כפית סודה לשתייה. למי שמאוד רגיש לטעם הסודה לשתייה (כמוני) לא יאהב את המקור שהוא עם עקבות טעם של סודה לשתיה.

העוגייה ללא הסודה לשתייה מעולה ואין כל משמעות לתוספת הסודה לשתייה במקרה זה.

למצרכים:

200 גרם חמאה

200 גרם סוכר

120 גרם סוכר חום

ונילין/תמצית וניל

2 ביצים

320 גרם קמח

1 שקית אבקת אפיה

300 גרם שוקולד צ’יפס

120 גרם אגוזי מלך

להכנה:

במיקסר עם וו גיטרה לשים: חמאה חתוכה לקוביות, סוכר, סוכר חום, וניל וביצים. לעבד עד שהעיסה תהיה אחידה ללא גושי חמאה.

לערבב בקערה נפרדת את הקמח, אבקת אפיה שוקולד צ’יפס ואגוזים.

לשפוך את מה שיש בקערת הקמח לקערת המיקסר עם החמאה לערבל את שניהם יחד עד שיתאחדו.

ליצור עיגולים בגודל כדור פינג פונג ולשים בתבנית במרווחים גדולים – הם מתפשטים בתבנית.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 20-30 דקות או עד שהעוגיות זהובות. לחכות לקירור מלא ורק אז להתחיל לטרוףףףףףף!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה