הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 728

עוקבים: 562

החל מאוקטובר 2013

כל מאכל או מאפה שמזכיר את הילדות גורם לי לצביטה קטנה לפעמים לדמעה בזווית העין.

כשהיינו קטנים, היינו קונים נעליים תחילת כל עונה בחנות הנעליים היחידה שהייתה בק.מוצקין (כך לפחות בטח חשבו הורי). בצמוד לחנות היתה קונדיטוריה קטנה ומטריפה. לא במראה, אלא בריחות ובטעמים. היינו מחכים ללכת לקנות נעליים כי אחרי כל ביקור בחנות היינו נכנסים לקונדיטוריה ואבי היה קונה גבינית גדולה לכל אחד. היינו שומרים את הטעמים בזכרון עד לפעם הבאה שהיינו מגיעים לקנות נעליים.

להלן מתכון נדיר בטעמו, כזה שלא מגלים, ששומרים עמוק במגירה…. כזה שמכינים רק שרוצים לזכות במחמאות ולהשאיר טעם של עוד…

לבצק:

1 ק”ג קמח

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

2 ביצים

1 חב’ שמרית

1+3/4 כוסות מים

קורט מלח.

למילוי:

1 גבינת כנען (500 גרם)

1 קוטג’

1/2 כוס סוכר

2 כפות קמח

2 חלמונים

2 סוכר וניל

תמצית וניל

קליפת מגורדת מלימון.

להכנה:

ללוש את כל חומרי הבצק. להתפיח שעה בערך ( תלוי במזג האוויר).

לערבב את חומרי המילוי (אני אוהבת לטעום את המילוי אם הוא מספיק מתוק. עושה זאת בדר”כ לפני תוספת הביצים והקמח), להניח במקרר עד לשימוש.

לאחר שהבצק תפח לרדד לצורת ריבוע, לחתוך לצורת ריבועים להניח מילוי באמצע כל ריבוע ולסגור היטב. למרוח כל גבינית בחלמון כדי שיקבלו צבע יפה.

לחמם תנור ל-180 מעלות, להכניס את הגבניות (בדר”כ מספיקות לקבל עוד תפיחה עד שכולם מסודרות בתבנית) ולאפות עד שיקבלו צבע זהוב.

הן נשארות רכות ונימוחות למספר ימים (אם ישארו בכלל…)

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה