הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

סיר גדוש בצבעים וטעמים נפלאים מה שמעורר את התיאבון והיצירתיות לשילוב עם המנה.

11/01/2014

תחתיות ארטישוק ממולאות

לתחתיות:

2  חבילות של תחתיות ארטישוק (של סנפרוסט)

המצרכים למילוי:

750 גרם בשר בקר טחון

1 חבילת כוסברה

1 בצל גדול

6 שיני שום

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל

המצרכים לרוטב:

6 שיני שום פרוסים

שמן

פפריקה מתוקה

כורכום

3 כפות גדושות רסק עגבניות

מלח

פלפל

אבקת מרק עוף

2 כוסות מים

להכנה:

במג’ימקס לשים את הכוסברה, השום והבצל ולקצוץ קטן.

בקערה לשים את הבשר, את מה שטחנו קודם, 1 כף פפריקה מתוקה, 2 כפיות מלח וכפית פלפל שחור. ליצור קציצות שיתאימו לגודל התחתיות ולמלא את התחתיות כך שלכל תחתית ארטישוק תהיה קציצה עם גבעה.

לטגן את הקציצות בשמן בגובה 2 ס”ה כשצד הקציצה כלפי מטה

להוציא את הזהובים לצלחת.

בסיר שטוח גדול לחמם 4 כפות של שמן, להוסיף את השום הפרוס, לטגן מעט להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום ואת רסק העגבניות. לערבב ולהוסיף 2 כוסות מים. להרתיח. להוסיף 2 כפיות מלח, 1 כפית פלפל שחור וכף אבקת מרק עוף. אחרי הרתיחה להוסיף את התחתיות לסיר, לנער את הסיר ובעזרת כף לכסות את כל תחתיות הארטישוק ברוטב.

לבשל עם סיר מכוסה על אש קטנה 40 דקות ותחתיות הארטישוק מוכנות. הולך נפלא עם אורז לבן/קוסקוס/פירה

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה