הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

המלכה הבלתי מעורערת של הקונדיטוריה הגרמנית

10/01/2014

עקיצת הדבורה או בינשטיש בגרמנית הינה עוגה שעשויה מבצק שמרים כשבאמצעיתה קרם עשיר של שמנת מתוקה וקרם פטיסייר. לא ניתן למצוא היום בהרבה קונדיטוריות את העוגה המיתולוגית הזאת היות והקונדיטוריה היום מושתתת על הקונדיטוריה הצרפתית ולא כבעבר על הקונדיטוריה האוסטרו-הונגרית. העוגה נחשבת לעוגה מורכבת בגלל מספר שלבי העבודה, אבל כל רגע של עבודה שווה.

המתכון הבא הינו המתכון האמיתי של העוגה שידועה בקיצורי דרך שונים ומשונים. להצלחת המתכון ממליצה הפעם לעבוד עם משקל דיגיטלי.

לבצק:

350 גרם קמח

15 גרם שמרים יבשים

70 גרם סוכר

5 גרם מלח

70 גרם חמאה

1 ביצה

90 סמ”ק מים

לציפוי השקדים:

150 גרם חמאה

125 גרם סוכר

50 גרם דבש

50 גרם גלוקוזה (קונים בחנויות מתמחות. אם אין אז ניתן לוותר על מרכיב זה)

200 גרם שקדים מולבנים פרוסים

לקרם פטיסייר:

250 סמ”ק חלב

50 גרם סוכר

חצי מקל וניל/ונילין

25 סמ”ק מים

30 גרם קורנפלור

2 חלמונים

25 גרם חמאה

לשמנת מתוקה:

500 שמנת מתוקה (2 חבילות)

1 חב’ אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר

ולעבודה:

1. ללוש את כל חומרי הבצק ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

2. מכינים את ציפוי השקדים: שמים בסיר קטן את החמאה, סוכר, דבש וגלוקוזה ומרתיחים. לאחר ההרתחה מוסיפים את השקדים מערבבים היטב ומרתיחים יחד עוד 2 דקות.

3. בתבנית עגולה (קפיצית) מרדדים בצק שיכסה את תחתית התבנית. הבצק צריך להיות בעובי של כ- 7 ס”מ. מעל הבצק שופכים את השקדים (שהכנו בסעיף קודם) כשהם עדיין חמים מה שתורם לתפיחתה של העוגה.

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות רבע שעה-20 דקות או עד שהעוגה תזהיב. לקרר היטב.

5. מכינים את הקרם פטיסייר: להרתיח בסיר קטן חלב, סוכר ווניל. בינתיים בקערה מערבבים מים, חלמונים וקורנפלור עד שלא יהיו גושים. לאחר רתיחת החלב שופכים את תכולת הקערה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה. הקרם הופך לחלק ומבריק, כשהוא מתחיל לבעבע סוגרים את האש. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שתימס. מקררים היטב.

6. מקציפים את השמנת עם האינסטנט והסוכר וכשהשמנת מוקצפת מוסיפים למיקסר את קרם הפטיסייר ומערבבים מעט עד שיתאחדו.

7. מחלצים את העוגה מהתבנית. חוצים את העוגה לשניים וממלאים בקרם סוגרים עם החלק השני עם שכבת השקדים.

8. שומרים את העוגה בקירור. יצירת מופת של ממש.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה