הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 737

החל מאוקטובר 2013

חמין מושקע וטעים במיוחד, שלב אחר שלב

09/01/2014

המדעים המדויקים להכנת החמין

המצרכים (לחמש סועדים):

1 כוס שעועית לבנה שהושרתה לילה

1 כוס חומוס שהושרה לילה

בשר לחמין (לבקש מהקצב)

עצם עם מח (לא חובה)

2 חתיכות של גידים (חובה גם לטעם וגם למרקם של החמין)

קמח

סולת

מעט שומן (לקיגלים)

תבלינים (אפרט בהמשך)

תפוחי אדמה (לפי כמות שרוצים)

ביצים (לפי כמות שרוצים)

3 בצלים קצוצים

2 כוסות אורז שטוף

אבקת מרק עוף

סילאן

שקית קוקי

להכנה:

1. להרתיח את הבשר במים ולשטוף אותו.

2. לטגן 2 בצלים קצוצים בצל עד הזהבה, להוסיף את קוביות הבשר, הגידים, כף וחצי פפריקה מתוקה, 1/2 כף פלפל שחור, 1.5 ליטר מים ולבשל חצי שעה.

3. להוסיף לסיר שעועית, חומוס ו- 2 כפות אבקת מרק עוף ולבשל הכל יחד עוד חצי שעה.

4. בינתיים, לטגן בצל קצוץ עד הזהבה. לקחת 2-3 חתיכות שומן כבש ולטחון במג’ימיקס. לשים בקערה 1.5 כוס קמח + 1/2 כוס סולת + בצל מטוגן + פפריקה + מלח + פלפל שחור ללוש היטב. להוסיף מים עד שמקבלים בצק.

5. לשטוף 2 כוסות אורז ולסנן היטב. לשפוך אותו בתוך שקית קוקי, להוציא מהחמין 2 כוסות ציר ולשים בתוך שקית הקוקי להוסיף 1 כף שמן, 1 כף אבקת מרק עוף לסגור את השקית ולעשות חורים עם מזלג.

להניח את שקית הקוקי בתוך הסיר כשחלקו העליון מחוץ לסיר (לנסות לקשור לידית הסיר).

6. לשים לב שהחמין רותח (לבשל על גז גבוה כל הזמן) ואז לזרוק פנימה את הקיגלים.

7. להוסיף מעל חתיכות גדולות של תפוחי אדמה. לטעום ולבדוק טעמים.

8. להוסיף 3 כפות של סילאן ולבשל עוד 10 דקות על מנת שתפוחי האדמה יספגו את הטעמים.

9. להניח מעל הכל ביצים (שבושלו לפני כן 7 דקות בסיר נפרד).

10. להכניס לתנור ולהניח על רשת התנור בקומה ראשונה בחום 100 מעלות ללילה. כשקמים בבוקר לא יכולים להמתין לצהריים ופותחים את הבוקר עם ביצה חומה טעימה!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה