הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

הבשר העדין של הכנפיים בשילוב הרוטב המתקתק-פיקנטי הופכים את הארוחה לטעימה במיוחד ואהובה על כולם

18/01/2014

כנפי עוף ותפוחי אדמה ברוטב סילאן וסויה

למצרכים:

1 ק”ג כנפיים של עוף

10 שיני שום

1/2 כוס (חד פעמית) של סויה

1/2 כוס (חד פעמית) של סילאן

1/2 כוס (חד פעמית) של רוטב צי’לי מתוק

3 כפות שמן זית

5 תפוחי אדמה שבושלו בקליפתם ובשלמותם בסיר עם הרבה מים – עד חצי ריכוך

להכנה:

בקערה לערבב את חומרי הרוטב (סויה, סילאן, צ’ילי ושמן זית).

לחתוך את תפוחי האדמה לרבעים (חשוב שלא בושלו יתר על המידה במים כדי שישמרו על צורתם) להניח בתבנית גדולה.

עליהם לשים את הכנפיים ובין לבין לפזר את שיני השום (שלמות). מעל הכל לפזר את הרוטב ובעזרת כף לדאוג שהרוטב יצפה את כל הרכיבים.

לכסות בנייר כסף ולשים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לשעה. אחרי שעה להוריד את נייר הכסף ולתת עוד רבע שעה בתנור.

הצבע משגע, הטעם נפלא והכנפיים הופכים לחטיפים שאפשר לנשנש עוד ועוד.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה