הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

שבלולי פיצה טעימים במיוחד שמכינים רק לאנשים שאוהבים

07/01/2014

ארוחת ערב. שוב צריך לחשוב מה להכין. הבחירה הטבעית של יושבי הבית זה פיצה, אבל כמה פיצה כבר אפשר לאכול? אז נשארנו עם טעם הפיצה רק שינינו את האריזה.

שבלולי פיצה

לבצק:

1 ק”ג קמח עם שמרים

6 כפות שמן זית

2 כפות סוכר

1 כף מלח

6 כפות שמן זית

400 גרם יוגורט

3/4 כוס מים פושרים

1 ביצה

למילוי:

1 גביע רסק עגבניות גדול (200 גרם)

4 שיני שום כתושות

3/4 כוס מים

1 כף שטוחה של פפריקה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

2 כפות שמן זית לטיגון

גבינה צהובה מגורדת

זיתים קצוצים

להכנה:

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה וללוש את הבצק 5 דקות. להתפיח במקום חמים כשעה.

בינתיים, לשים בסיר קטן שמן זית, להוסיף את השום ולטגן מעט (להיזהר שלא יישרף). להוסיף פפריקה, רסק עגבניות, מלח, סוכר  ומים. לבשל 3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. לקרר.

לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק בעזרת מערוך לצורה מלבנית (40 על 20). למרוח את רסק העגבניות, לפזר גבינה צהובה וזיתים קצוצים.

לגלגל בצורה מהודקת לגליל שמנמן וארוך. בעזרת סכין מסור לחתוך פרוסות בעובי 5 ס”מ ולהניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. להניח את הצד שחתכנו בצד התחתון (שבחלק העליון תהיה גבעה קטנה).

לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לאפות כחצי שעה או עד שהשבלולים יזהיבו.

הבצק רך, נימוח וטעים ביותר.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה