הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

מהיום, לא תצטרכו לקנות יותר פסטרמה במעדניה בסופר – תכינו לבד. תוכלו לבחור מה לשים מעל הפסטרמה, אם אתם אוהבים חרדל, פלפל שחור, דבש או כל ציפוי אחר שרק תבחרו. זה מה שיפה בהכנת פסטרמה לבד בבית – “פסטרמה הום מייד”

02/12/2019

פסטרמה

למצרכים:

800 גרם חצי פרפר הודו (רצוי נקבה – הבשר רך יותר)

למשרה:

4 כוסות מים

3/4 כוס סוכר חום

1/3 כוס מלח

3 שיני שום

1 כף פלפל אנגלי

לערבב את חומרי המשרה היטב ולהשרות את ההודו ללילה במקרר מכוסה.

יום אחרי:

להוציא מהמקרר, לשטוף את ההודו ולייבש, אפשר לקשור בעזרת חוט המתאים לתנור, את הנתח לצורת נקניק מאורך.

להכנת משחת הציפוי:

3 כפות דבש

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

1 כף שמן זית

לערבב את הכל למשחה.

להניח את הפסטרמה על רשת התנור מעל תבנית, למרוח את המשחת תבלינים ולשפוך 2 כוסות מים לתבנית.

לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות ועוד 40 דקות בחום של 160 מעלות.

להמתין חצי שעה ורק אז לפרוס את הפסטרמה ולהגיש.

סרטון להכנת המתכון:

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

Thumbnail

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
Thumbnail

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה