הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

בפעם הבאה כשישאלו אתכם מנין השגתם חמאה, תגידו, חבצתי לבד!

04/11/2019

בגלל המחסור של החמאה על המדפים ובגלל שאינני יכולה לוותר על טעמה וריחה באפיה, החלטתי לחזור למקורות ולעשות חמאה לבד בבית.
המחירים של החמאה המיובאת מרקיעי שחקים מה גם לא תמיד זמינים ולכן בעזרת מרכיב אחד בודד חבצתי חמאה בבית, חמאה “הום מייד”.
מהמתכון הנ”ל נקבל 180-190 גרם חמאה והיתרה נוזל – מי חלב, רוויון שיכול להעשיר כל עוגה בחושה.

סרטון אופן הכנת החמאה הביתית:

מצרכים:
2 חבילות שמנת מתוקה 38% שומן (500 סמ”ק)

אופן הכנה:
לשים את השמנת בקערת המיקסר עם וו הקצפה ולהקציף 2 דקות על מהירות בינונית (בכדי שלא נלכלך את כל המטבח). להגביר את מהירות המיקסר ולהקציף עוד 8 דקות על מהירות גבוהה. התקבלו גושים שנפרדו מהנוזל. זו היא החמאה.
להניח מסננת מעל קערה ולשפוך את תכולת הקערה. לסנן היטב וללחוץ על החמאה. כעת ניתן גם לתת לה צורה. לשמור בקירור.
בגלל שאין בה חומרים משמרים היא נשמרת למס’ ימים במקרר.

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה