הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 737

עוקבים: 563

החל מאוקטובר 2013

מנה מפתיעה הן בקלות הכנתה והן בטעמה ולטועם…ההפתעה מחכה בתוך התפוח. ששש…… אל תגלו מה יש בתוכו, הוא כבר יגלה לבד.

03/09/2018

תפוח

למצרכים:

4 תפוחים חצויים לשניים ללא ליבה

חבילת בצק עלים

לסירופ:

100 גרם סוכר

250 גרם מים

5 שקיות סוכר וניל מיה

מיץ מלימון אחד

מקל קינמון

למלית:

120 גרם שוקולד צ’יפס מריר אמיתי מיה

100 סמ”ק שמנת מתוקה

לציפוי:

1 ביצה טרופה

50 ג’ שקדים פרוסים מיה

אופן הכנה:

סרטון הדגמה להכנת המתכון:

https://www.youtube.com/watch?v=A1fyax1Sqto&t=192s

  1. לשים במחבת את כל המצרכים של הסירופ, להביא לרתיחה ולבשל על הסמכה.
  2. להוסיף פנימה את התפוחים ולבשל אותם 5-7 דקות מכל צד עד שיתרככו מעט. הם צריכים לשמור על צורתם.
  3. להוציא אותם מהסירופ ולהניח אותם על נייר סופג. לצנן היטב.
  4. להמיס במיקרו את המלית ולערבב עד איחוד לקבלת קרם חלק ומבריק. לצנן במקרר 3 שעות.
  5. להניח את הבצק עלים על נייר אפיה, התוך תבנית אפיה ולשים את חצאי התפוחים.
  6. למלא כל חצי תפוח בכפית מקרם השוקולד ולהניח אותם הפוכים על הבצק, כשהמלית כלפי מטה.
  7. לחתוך את הבצק בצורת תפוחים במרחק  של 2.5 ס”מ מהתפוח ולמרוח את השוליים בביצה טרופה. לתקוע בראש כל תפוח חתיכת מקל קינמון.
  8. לפזר שקדים פרוסים.
  9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 25 ד’.

רצוי לאכול את המנה כשהיא חמימה.

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה