הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 564

החל מאוקטובר 2013

גם לכם נמאס ממנת הדג הרגילה בחג? אז תפתיעו!!!! מנה קלה להכנה, זריזה והכי חשוב טעימה ומפתיעה! תנסו ותראו שצדקתי! ספרו לי איך יצא….

22/08/2018

סלמון

למצרכים:

1 חבילת בצק עלים

600 גרם פילה סלמון מופשר ללא העור

1/2 בקבוק סילאן חריף מתוק – תמר כנרת

עלים ב-4 ענפים של טימין

3/4 כוס פירורי לחם

גרידה מחצי לימון

שן שום כתושה

מלח

פלפל

למריחה מעל:

1 ביצה

1 כפית סילאן חריף-מתוק

אופן ההכנה:

  1. להניח את הדג בקערה, לבזוק מעליו סילאן משני צדדיו, לצפות אותו היטב משני צדדיו. לסגור את הקערה ולהניח במקרר לחצי שעה.
  2. להניח נייר אפיה על תבנית אפיה. לחתוך את הבצק לשניים ולהניח חלק ראשון על התבנית.
  3. לפזר על הבצק פירורי לחם, שכבה דקה. להוריד שאריות רוטב מהסלמון ולהניח את אותו על הפירורי לחם.
  4. לפזר מעליו טימין, גרידת לימון, למרוח שן שום, לפזר מלח, פלפל, ועוד שכבה של פירורי לחם.
  5. לסגור עם החלק השני של הבצק את הדג. לסגור היטב.
  6. לחתוך את הדג, בצורה של דג, להשתמש בשאריות הבצק לקישוט. לעשות סנפירים וקשקשים בעזרת סכין. לקשט את הדג.
  7. לטרוף בקערה ביצה וכפית סילאן חריף מתוק. לערבב ולמרוח על הדג בעזרת מברשת.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלו למשך כ- 15 דקות.

למתכון המצולם:

תעקבו אחריי בערוץ היוטיוב שלי, יהיו מלאאאא הפתעות :)

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה