הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 729

עוקבים: 562

החל מאוקטובר 2013

מפסטרמה טובה עושים סנדביץ’ מעולה. כאחת שאוהבת סנדביצ’ים בכל צורה, במקום כל ארוחה ובכל שלב מהיום המתכון לפסטרמה עשה לי את היום!

13/06/2018

פסטרמה הודו
המצרכים :

חצי חזה הודו נקבה נקי מעור ומשומן.

המרינדה:
כוס מים רותחים.
כף מלח גס.
כף סוכר.
2 כפות רוטב סויה.
2 כפות פפריקה מתוקה.
1 כפית ג’ינג’ר מגורר.
4 שיני שום כתושות.
לציפוי הנתח:
4 כפות סילאן.
2 כפות שמן.
1 כף סויה.
1 כפית פפריקה מתוקה.
חצי כפית שבבי צ’ילי יבש חריף.
אופן ההכנה:

קושרים את נתח ההודו בחוט שמשון, כך שמקפלים את פנימה את הקצוות הדקים (הרעיון הוא ליצור נתח אחיד בעוביו לאפייה שגם יהיה קל לפריסה בהמשך).
מכינים את המרינדה:

מערבבים מלח וסוכר במים רותחים, עד להמסה ומצננים לחלוטין. מערבבים בתבנית אינגליש קייק את המים המתובלים עם יתר חומרי המרינדה. מניחים את הנתח בתוך המשרה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליממה. משתדלים להפוך את הנתח בתוך המרינדה כל שש-שמונה שעות.
שעה לפני הצלייה מוציאים את הנתח מהמקרר ומניחים על רשת מעל לתבנית.
מחממים תנור ל- 250 מעלות.
מערבבים את חומרי הציפוי, ומורחים בהם את הנתח.
יוצקים כוס וחצי מים לתבנית שמתחת לרשת כדי ליצור סביבה לחה.
מכניסים את נתח ההודו המונח על גבי הרשת ומעל התבנית, 10 דקות. מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים למשך שעה.
חשוב: מניחים לנתח להתקרר 15 דקות לפני שמנסים לפרוס.
מגישים חם או מצננים לגמרי ומכניסים למקרר.
כריך 1: ממרח זיתים, חסה, מלפפון ירוק, חרדל דיז’ון.
כריך 2: ממרח אבוקדו, חסה, עגבניה.
כריך 3: ממרח עגבניות, חסה ופלפל קלוי.

 

המתכון באדיבות מועצת ענף הלול

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה