הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 714

עוקבים: 555

החל מאוקטובר 2013

שילוב הרמוני ומופלא של גבינה ותפוזים. גבינה תפוזים עם קארד תפוזים עדין וטעים יהפכו את העוגה למלכת ארוחת החג! הצטרפו אליי, צעד אחרי צעד ותראו איך מכינים את העוגה הנפלאה הזאת

16/05/2018

 

עוגת תפוזים 2

למצרכים: (תבנית 24)
לבסיס:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
300 גרם קמח

למלית:
600 גרם בלילה לעוגת גבינה של השף הלבן (או 600 גרם גבינה 5 אחוז+1 כוס סוכר)
400 גרם שמנת חמוצה
50 גרם קמח
2 ביצים
תמצית ווניל
4 כפות סוכר
(אם משתמשים בגבינה רגילה יש לוותר על הסוכר)
60 גרם תפוזים מסוכרים
זסט מתפוז אחד

לקרם תפוזים:
4 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
2/3 כוס מיץ תפוזים (שני שליש)
זסט מ-2 תפוזים
150 גרם חמאה

לעיטור:
קליפות תפוזים מסוכרות

להכנה:
לערבב במיקסר עם וו גיטרה את חומרי התחתית. לרדד על משטח מקומח ולקרוץ עיגול בגודל תבנית עגולה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

למלית:
לערבב את כל המצרכים ולצקת על התחתית המוכנה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות. לצנן במקרר.

לקרם תפוזים:
להניח את כל המצרכים בסיר ולערבב עד שמסמיך. כל העת יש לערבב היטב את הקרם.
לסנן את הקרם ולצקת על העוגה.
יש לקרר לילה לפני ההגשה.

למתכון המצולם בערוץ היוטיוב שלי:

אל תשכחו לעקוב אחריי גם שם. בהצלחה ובתיאבון

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה