הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 728

עוקבים: 562

החל מאוקטובר 2013

איך ביקור בניו יורק, השאיר בי מזכרות איטלקיות? קנולי סיציליאני, קינוח מופלא של גלילים חלולים ממולאים בגבינת ריקוטה מתקתקה וטעימה להפליא. כל ביס מחזיר אותי לרגעים בלתי נשכחים. שיחזור מופלא של רגעים מתוקים

12/05/2018

 

32381126_10213935090946208_2815087321471254528_o

למצרכים:
250 גרם קמח
30 גרם סוכר
30 גרם שמן
1 ביצה
50 גרם יין לבן
10 גרם חומץ
1 כפית קינמון
למלית:
1 קופסא שמנת מתוקה (250 גרם)
1 פודינג ווניל “מסטר שף”
250 גרם גבינת ריקוטה
גרידה מתפוז אחד
50 גרם שוקולד צ’יפס
לקישוט:
50 גרם פיסטוקים קצוצים

להכנה:

1. ללוש את כל חומרי הבצק ולהניח בצד למנוחה של חצי שעה.

2. להקציף את הפודינג ווניל עם השמנת המתוקה והסוכר לקצף יציב. לערבב בקערה נפרדת את הריקוטה עם הגרידת תפוז ועם השוקולד צ’יפס ולהוסיף לקערת המיקסר. להפעיל את המיקסר לעוד מספר סיבוב עד שהקרם יהיה הומוגני ואחיד.

3. לרדד את הבצק על משטח מקומח. לקרוץ עיגולים גדולים בקוטר של כחמישה עשר ס”מ.

4. לקחת גלילים של ברזל וללפף סביבם עיגול בצק לאחר שמתחנו אותו לצורת אליפסה.

5. לחמם שמן עמוק בסיר ולטגן את הגלילים.

6. להוציא אותם לצלחת עם נייר אפיה. לקרר היטב.

7. למלא את הגלילים בקרם הריקוטה ולעטר בפיסטוק קצוץ.

לצורך המחשה והסבר להלן סרטון הכנת קנולי סיצילאיני:

https://www.youtube.com/watch?v=bgKGtQWhKLc&t=104s

ואל תשכחו להרשם כמנויים ולעקוב אחריי גם בערוץ היוטיוב החדש שלי: 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה