הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 714

עוקבים: 555

החל מאוקטובר 2013

כשטו’ בשבט הגיע, הנוסטלגיה הציפה את אלונה. היא רקחה ריבה של פעם, מרחה אותה על מאפה של פעם ויצאה חגיגה של זכרונות ילדות מתקתקים…

30/01/2018

 

27503566_10213117506307103_9030594562578199968_o

כשהייתי ילדה (לפני כך וכך שנים) תמיד הייתה בארון המטבח אצל הוריי צנצנת ריבה שחורה. הצבע גרם לי לרתיעה, הריח קצת יותר. כשבגרתי, הבנתי מה יש בריבה, למדתי לאהוב את צבעה ויותר מזה את טעמה. היום, כשקיבלתי במתנה לכבוד החג חבילת שזיפים מיובשים ללא חרצנים, כאלה שהכי כיפים להכנה, חזרתי כמה עשרות שנים אחורה ורקחתי ריבה ומאפה של פעם.

למצרכים:

לריבה:

500 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנים (‘מיה’)

3 כפות סוכר

מים

לבצק:

200 גרם סוכר

400 גרם חמאה

2 ביצים

600 גרם קמח

1 כפית תמצית ווניל איכותית

להכנת הריבה:

תראו איזה פטנט הבאתי לכם! הכנת ריבה ב- 10 דקות!

בכלי חימום של מיקרוגל, לשים את השזיפים ולכסות במים. המים צריכים להיות בגובה של 2 ס”מ מעל השזיפים. להפעיל את המיקרוגל על על העוצמה הגבוהה ביותר למשך 10 ד’.

אחרי 10 ד’ להוסיף את הסוכר ולערבב. לסנן את הנוזלים אך לא לזרוק אותם. הם ישמשו לדילול הריבה. לרסק את השזיפים במעבד מזון בפולסים. אם היא סמיכה מדי, יש לדלל אותה עם הנוזל שהשארנו בצד. לצנן היטב.

להכנה הריבועים:

במיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, הסוכר, הביצים והווניל ולעבד עד קבלת עיסה קרמית. להוסיף את הקמח ולעבד עד קבלת בצק.

לחלק את הבצק לרבע ועוד שלושה רבעים. את הרבע לשים במקפיא. בינתיים לקחת תבנית עם נייר אפיה (20X35 ס”מ – מלבנית) ולרדד בפנים בידיים את הבצק. לכסות את כל תחתית התבנית, להשתדל בגובה אחיד.

למרוח מעל בנדיבות רבה את הריבה. להוציא את הבצק מהמקפיא ולגרד אותו על פומפיה גסה. לפזר מעל הריבה.

לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב.

לקרר היטב ולחתוך לריבועים.

***** ניתן להחליף את הריבה בריבת תות שדה, שוקולד למריחה, ממרח חלבה בעצם….כל מה שאוהבים ויכול להיכנס לתנור לאפייה.

ב ה צ ל ח ה

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה