הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 713

עוקבים: 555

החל מאוקטובר 2013

עוגה בחושה נפלאה, מהסוג הדחוס והעשיר. כזו שהולכת נפלא עם כוס קפה, או כוס תה חם ומנחם. לכבוד טו בשבט, יצאה אלונה לארוע של הדקלאים והביאה איתה הרבה תמרים מכל הסוגים, הצורות והמינים ואז…יצאה במחול שדים מעורר. זוהי תחילתה של מערכת יחסים הדוקה. אלונה והתמרים המתוקים.

24/01/2018

26952574_10213045755913388_8373189642315702449_o

למצרכים:

2 כוסות תמרים קצוצים (280 גרם) יבשים מסוג דקל נור – חשוב שלא יהיו תמרים רכים מזן מג’הול למשל על מנת שישמרו על צורתם אחרי האפייה

תוצאת תמונה עבור תמרים דקל נור

250 גרם קמח

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 ביצה

60 גרם חמאה

2 כפיות אבקת אפיה

3/4 כוס אספרסו 1 כף נס קפה מעורבב ב3/4 כוס מים

שקדים פרוסים לעיטור.

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כוס ברנדי

להכנה:

20616826_10213035936067898_1406360957679539781_o

1. לשים את התמרים בקערה, אליהם להוסיף את הברנדי ולהשרות לחצי שעה.

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה והסוכר ולעבד עד קבלת קרם.  לקשקש את הביצה ולהוסיף תוך כדי עיבוד הקרם מספר פעמים, בכל פעם להוסיף מעט ולהמתין וכן הלאה…. לא להתייאש. החומרים מעטים וזה יקרה

3. לערבב את הקמח עם האבקת אפייה בקערה

4. לסנן את התמרים ולערבב את האספרסו עם הברנדי בו הושרו התמרים והווניל.

5. להאט את פעולת המיקסר להוסיף את הקמח והאספרסו בכמה פעמים. פעם אספרסו ופעם קמח.

6. להוסיף את התמרים ולערבב.

7. לשמן תבנית אפייה ארוכה (כיכר) ולהעביר את הבלילה לתוכה.

8. לעטר בשקדים פרוסים.

9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 45 ד’ או עד שהעוגה מוכנה.

ניתן להגיש עם גבינת מסקרפונה מעורבבת בסוכר (לפי הטעם). נפלא!!!!

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה