הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 715

עוקבים: 555

החל מאוקטובר 2013

כששאלתי את יסמין איך עושים קוסקוס ערבי, היא פתחה את הארון, הפשילה שרוולים ואמרה לי תקשיבי…תראי….תרשמי… אז לכם אני אומרת הוא מזכיר משהו בין קוסקוס לפתיתים, הוא מיוחד ושונה ממה שמוכר, עם כל זה הוא בהחלט תוספת חדשה ומעניינת לארוחה

09/01/2018

25289580_10212743683561768_324878218998515280_n
למצרכים:
1 ק”ג בורגול
חצי ק”ג קמח מלא
1 כוס מים מעורבבים עם 1/3 כוס שמן זית
1 כף מלח
מים רותחים
להכנה:
1. להשרות את הבורגול בקערה עם מים רותחים 10 דקות. לסנן היטב.
2. להעביר את הבורגול לקערת מיקסר עם וו גיטרה ולהוסיף קמח. כל פעם מעט. המטרה היא שגרגירי הבורגול לא ידבקו אחד לשני.
3. להעביר למגש עבודה גדול. להמשיך לעבד את הבורגול (לפי הסרטון) תוך כדי הרטבת הידיים מדי פעם במים עם השמן. להוסיף תוך כדי מלח.
4. להעביר לסיר מסננת (של קוסקוס) ולהניח מעל סיר מרק שהכנו קודם לכן.
5. לבשל כרבע שעה כשהמסננת מכוסה.
6. להעביר לקערת הגשה.
***את המפתול ניתן להקפיא במנות ולהוציא כל פעם לפי הצורך.
נכון שזה משו משו?

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה