הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 707

עוקבים: 548

החל מאוקטובר 2013

כשפקאן טחון מתערבב עם חמאה והרבה ווניל וכשכל אלה ממולאים בנוטלה, מתחולל לו מחול שדים מטורף. מי בא לרקוד? מזהירה מראש, אלה עוגיות מסוכנות. להכין ומיד להחביא!

07/01/2018

26219455_10212920112772388_2498059137872773837_n

לבצק:
400 גרם חמאה
1 חלמון
1 ביצה שלמה
200 גרם סוכר
150 גרם פקאן טחון
450 גרם קמח
כף ווניל איכותי
למלית:
נוטלה
לפיזור מעל:
אבקת סוכר
להכנה:
לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, החלמון והביצה ולהפעיל את המיקסר עד שלר יהיו גושי חמאה.
להוסיף את הקמח, הפאקן והווניל ולהביא לאיחוד, עד קבלת בצק.
לשמיח במקרר לשעתיים.
לחלק את הבצק לשלוש.
לקמח משטח עבודה ולרדד למלבן. למרוח נוטלה ולגלגל לרולדה.
להמשיך כך עם שאר בבצק.
להניח את הרולדות במקרר 3 שעות.
להניח על תבנית עם נייר אפייה ולחתוך לפרוסות בעובי אצבע.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
להמתין לקרור מלא.

26167875_10212919973448905_8553636668973443505_n
לחתוך לפרוסות בעזרת סכין שיניים חדה, לפזר אבקת סוכר ו…. לטרוף!

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה