הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 715

עוקבים: 555

החל מאוקטובר 2013

כשיש בבית מצרכים בסיסיים ורוצים לאפות עוגה, באה פיה טובה, עשתה קסמים והכינה ריבועים מופלאים של חלב. ריבועים משגעים מחמישה מרכיבים בסיסיים.

13/12/2017

 

ריבועי חלב

למצרכים:

500 סמ”ק חלב

120 גרם קמח (כוס פחות כף)

150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)

125 גרם חמאה

4 ביצים

ווניל (תמצית או חצי מקל ווניל)

להכנה: 

1. להמיס חמאה במיקרוגל ולצנן.

2. לחמם את החלב מבלי להביא אותו לנקודת רתיחה. שיהיה חם.

3. להפריד חלבונים וחלמונים.

4. להקציף את החלמונים עם הסוכר למשך כ- 8 דקות. עד שהבלילה תהיה בהירה ותפוחה.

מיקסר

5. להוסיף בקילוח דק את החמאה ולהמשיך להקציף עש שיתאחדו.

6. להוסיף את הקמח לבלילה דרך מסננת. להוסיף את החלב החם ולערבב שלא יהיו גושים. להוסיף גם את הווניל.

7. כל זאת ניתן לעשות במיקסר על מהירות איטית.

8. להקציף את החלבונים עד שיתקבל קצף קשה ותפוח.

9. לאחר את שתי הבלילות לבלילה אחידה.

10. להעביר לתבנית אפייה עם נייר אפייה.

11. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 80 דקות (לא טעות!!!!)

להניח במקרר לצינון של שעתיים-שלוש, לחתוך לריבועים ולפזר אבקת סוכר.

מפתיע נכון?

המתכון הוכן עם המיקסר החתיך של SAUTER :)

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה