הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 672

עוקבים: 545

החל מאוקטובר 2013

סרטון המראה צעד אחרי צעד, איך לאפות את העוגה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה – בבקה

31/10/2017

embedded by Embedded Video

למצרכים:
650 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב
2 ביצים+חלמון
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה
___________________
למריחה מעל:
1 חלבון
___________________
לשטרוייזל: (פירורי בצק פריך)
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
___________________
למלית:
2 כוסות סוכר
1 כף שטוחה קינמון
1/2 כוס קקאו
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל או וונילין
להכנה:
1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר ולעבד 5 דקות במהירות בינונית. הבצק מאוד נוח לעבודה ונעים למגע. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. לערבב את כל מצרכי המלית.
3. לחלק את הבצק לשניים.
4. לרדד את הבצק לעלה מאוד דק על משטח מקומח בגודל 35X60 בערך, למרוח חצי מהמלית ולגלגל לרולדה. לקפל אותה לשניים (כמו האות ח’) ולסובב כמו בורג.
להניח בתבנית אפיה מאורכת. למרוח אותן בחלבון ובינתיים להכין את השטורייזל.
5. לשים את המצרכים בקערה קטנה ולפורר בידיים את החמאה. לפורר שיהיה כמו קוסקוס (יכולים להיות גם חתיכות גדולות – זה מעולה)
6. לשים מעל החלבון ולחמם תנור לחום של 180 מעלות (בינתיים הם יתפחו להן)
7. לאפות אותן למשך 20 דקות, לכסות עם נייר כסף ולהוריד את חום התנור ל100 מעלות ולאפות עוד 20 דקות.
הריח הורס!!! נראה מי יתאפק עד שיתקררו!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה