הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 664

עוקבים: 542

החל מאוקטובר 2013

כתר הפתעות מארץ המגף, יפייפה, ריחני, טעים ובעיקר עם טעם של עוד…..

26/10/2017

אלונה כתר

לבצק:
550 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
50 גרם שמן זית
250 סמ”ק חלב
1/2 כף רוזמרין מיובש
למילוי:
200 גרם עגבניות מיובשת בשמן טחונות במג’ימיקס
2 כוסות גבינות קשות מעורבבות (מה שבוחרים)
לציפוי:
1 חלמון
2 כפות חלב
קצח
3 כפות פרמזן מגורד
להכנה:
1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר, ללוש את המצרכים כ- 5 דקות – את החלב להוסיף בהדרגה! לשים לפי הכמות שצריך.
2. לשים את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.
3. להניח על משטח מקומח ולרדד בעזרת מערוך למלבן גדול (בערך בגודל 35 על 55).
4. בחלק הרחוק למרוח עגבניות מיובשות ולפזר עליו בנדיבות גבינות.
5. את החלק התחתון לחתוך לפסים בעובי 2 ס”מ ולגלגל סביב החלק עם המילוי.
6. לשים על תבנית עם נייר אפיה. למרוח בחלמון מעורבב בחלב. לפזר מעל קצח ופרמזן מגורד.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך חצי שעה.
8. לפני ההגשה למרוח שמן זית בעזרת מברשת, ו…….להגיש  :)
מושששששששששששששששש תאמינו לי!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה