הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 664

עוקבים: 542

החל מאוקטובר 2013

טרמיסו מופלא בטעם שוקולד, כזה שתטעמו תחשבו, מממממ….נפלא, איך לא חשבו על זה קודם?!

04/07/2017

15726884_10209563283893764_1550077776522801118_n

קיבלתי שמנת חדשה להתנסות. שמנת מתוקה עם שוקולד של תנובה. כשראיתי את האריזה, מיד עלתה במוחי תמונה של טירמיסו. כזה פטנט, כזה שהטעם של הקרם יתמזג נפלא עם הקקאו שבוזקים מעל. התוצאה היתה מופלאה. הטעמים השתלבו יוצא מן הכלל, כולם היו מרוצים, בעיקר אני.

אז…… הנה המתכון:
למצרכים:
לקרם:
500 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
1 חב’ שמנת מתוקה עם שוקולד
2 ביצים
1 כוס סוכר
לבישקוטים:
1 חב’ בישקוטים
300 סמ”ק מים רותחים
2 כפות קפה מגורען
1 כף ברנדי
לעיטור:
קקאו
להכנה:
1. לערבב את המים הרותחים עם הקפה והברנדי ולצנן.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה לשים את כל חומרי הקרם ולהקציף יחד עד קבלת מרקם קרמי יציב. לשים לב לא להקציף יותר מדי. חשוב לדעת שלוקח לקרם זמן עד שתופח ומסמיך לכן נדרשת סבלנות.
3. לטבול בישקוטים בקפה היטב, שיהיו ספוגים להניח שכבה בתבנית או צלחת הגשה, מעליה לשים שכבת קרם. מעל לשים שוב שכבה של בישקוטים וכן הלאה. השכבה הסופית תהיה קרם.
4. לבזוק מכל הקרם קקאו (דרך מסננת קטנה למניעת גושים).
5. להניח במקרר לפחות לשלוש שעות לספיגת טעמים לפני ההגשה.
***ניתן להכין בתבנית, בצלחת הגשה או במנות אישיות. הכי כיף להכין בצלחת מרכזית ולאכול בשותף עם כף 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה