הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 654

עוקבים: 544

החל מאוקטובר 2013

איך מכינים מאפה יפייפה, טעים, מיוחד וקליל? 10 דקות עבודה ויש לכם את הנוסחה המנצחת להצלחה!

15/05/2017

18486399_10210790638896872_1595096061723621371_n (2)

להכנת הלבנה:

1 ג’ריקן קטן יוגורט (במקררים ליד החלב)

1  גביע שמנת של פעם
1 כף מלח
לערבב יחד, להעביר לבד/חיתול/ציפית של כר ולהניח על מסננת ללילה.
בבוקר לשמן את הידיים בשמן זית וליצור עיגולים קטנים. את העיגולים להעביר לצנצנת מלאה בשמן זית כך שהעיגולים ישחו בתוך השמן.

למאפה קישואים:

1 חב’ בצק עלים (מעדנות מופחת שומן, מוצר מעולה לטעמי כי הוא לא שומני)

1 ק”ג קישואים פרוסים לעיגולים בעובי 2-3 מ”מ

1 בצל גדול קצוץ

שמן זית

מלח

1 ביצה טרופה

להכנה:

במחבת גדולה לחמם שמן זית. להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה. להוסיף את פרוסות הקישואים ולערבב.

לטגן יחד עד שהקישואים מעט מזהיבים, מעט מתרככים (לא יותר מדי שלא יהיו מחית, שישמרו על צורתם) להוסיף מלח ולהוריד מהאש. לצנן היטב.

לפרוס את הבצק עלים בבנית אפייה על גבי נייר אפיה. לחתוך ריבוע בגודל המאפה שתבחרו ולחתוך עוד 4 רצועות באורך צלעות הריבוע.

למרוח את שולי הבצק בביצה טרופה ולהדביק עליו את פסי הבצק בשוליים, שיהיה ויראה כמו בריכה.

למלא את ה”בריכה” בקישואים. למרוח את שולי הבצק בביצה טרופה לאפות בחום של 200 מעלות למשך 20 ד’ או עד שהמאפה מזהיב.

לפני ההגשה לפזר מעל כדורי לבנה, עלי שמיר לקישוט וטבעות צ’ילי.

בתאבון :)

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר