הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 732

עוקבים: 564

החל מאוקטובר 2013

נכון שיש את ה”מעצבנים” האלה (כמוני למשל) שאוהבים לסבך לכולם את החיים ואומרים: “אנחנו לא אוכלים בשר”….נכון? ונכון שתמיד אנחנו שוברים את הראש מה להכין להם במיוחד? ונכון תמיד אנחנו מסתבכים במה להכין תוספת לבשר, שוב אורז או תפוא”ד? אז זהו! תראו איזו מנה יפה, מיוחדת ו……טעימה יש לי בשבילכם – קינואה עם ירקות צלויים.

28/03/2017

17426027_10210360133614509_8671065728095718761_n

החשוב ביותר במנה הזאת זה חיתוך הירקות. חשוב שהם יהיו חתוכים (פחות או יותר) באותו גודל, לא קטנים מדי. חשוב שיתבשלו בצורה אחידה, כמו כן, שיהיו חתוכים יפה. הם חשובים לנראות ויופי המנה.

כל הירקות שאתם אוהבים יכולים להתאים למתכון הנפלא הזה.

17577916_10210367650682431_1539232151_n

למצרכים:

1 כוס קינואה מבושלת במים ומסוננת עד שהיא מוכנה (יודעים שהקינואה מוכנה כשיוצא חוט קטן לבנבן מהגרגר קינואה)

2 גזרים

1 פלפל אדום גדול

2 בצלצלי שאלוט (או בצל 1 רגיל יבש) חתוכים לטבעות

2 סלקים (לא לערבב אותם עם שאר הירקות שהמנה לא תצבע באדום)

חצי ראש של סלרי

חצי שומר

כמה פרחי כרובית

1 בטטה בינונית

1 כרשה חתוכה לטבעות (רק החלק הלבן)

טימין

שמן זית

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס

להכנה: (כמה זה פשוט ככה זה נפלא!)

לשים את הירקות החתוכים בתבנית אפיה. לבזוק מעל שמן זית בנדיבות, לערבב ולפזר מלח גס וענפי טימין.

לצלות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהירקות קלויים.

17577736_10210367650482426_84071186_n

להעביר את הקינואה לקערה. לשפוך מעל את הירקות כולל השמן זית שנותר בתבנית, לערבב בעדינות .

לפזר מלח ופלפל גרוס, לערבב ולבדוק טעמים.

להגיש עם עלי פטרוזיליה טריים ורעננים.

בתאבון!

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה