הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

אז לקחתי תפוזים, בישלתי אותם, מעכתי להם את הצורה ועשיתי עוגת תפוזים פולנטה לפסח, ללא גלוטן (כמובן), יצא לי משו משו! מריחים? גם אתם רוצים שתהיה אצלכם על השולחן בפסח?

02/04/2017

17353424_10210302746579869_7957657248925102210_nהעוגה נולדה כשקיבלתי ג’ריקן ענק של מיץ תפוזים של חברת פרימור . כמו  בסרטים המצויירים, החלו לעלות לי עננים של רעיונות מה לעשות עם המיץ. לשתות סתם כך? לא! להגיש בארוחת הבוקר ביום שבת? לא ולא!  חייבת משהו ייחודי ומיוחד, כזה שכולם יזכרו ותמיד יבקשו.

הכנתי עוגת תפוזים מופלאה ומיוחדת. תעקבו אחריי ותראו כמה היא פשוטה וקלה להכנה.

למצרכים:

2 תפוזים שטופים

200 גרם חמאה

1.5 כוסות סוכר

4 ביצים

250 גרם שקדים טחונים דק

50 גרם פולנטה (קמח תירס)

1 כפית אבקת אפיה

לסירופ:

1 כוס מיץ תפוזים של פרימור

2 כפות סוכר

2 כוכבי אניס

גרידת תפוז

4 מקלות קינמון

להכנה:

1. להניח את התפוזים עם הקליפה בסיר ולכסות אותם במים. להרתיח 15 ד’ ולפוך את המים. למלא שוב ולהרתיח לעוד 15 ד’ ככה 3 פעמים. בפעם הרביעית לכסות במים ולהרתיח שעה וחצי. לקרר היטב.

2. לטחון את התפוזים בעזרת הבמיקס (מוט סטיק).

17361919_10210302746619870_2028842449185497435_n

3. לשים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה ולעבד. להוסיף את הביצים אחת אחת עם מרווחים של 2 דק’ בין אחת לשנייה.

4. להוסיף את מחית התפוזים ולערבב יחד במיקסר.

5. להוסיף את השקדים הטחונים ואת הפולנטה ואבקת אפיה ולערבב הכל יחד.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך שעה.

7. בינתיים לשים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ולהביא לרתיחה.

8. בעזרת קיסם לעשות חורים בעוגה ולשים את הסירופ על העוגה.

העוגה נפלאה, טעימה, ריחנית ובעלת ארומה מיוחדת.

ב ה צ ל ח ה !

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה