הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 740

החל מאוקטובר 2013

כשאני שואלת את ילדיי איזה מתכון תזכרו מהבית, איזה ריח של תבשיל יעלה בכם זיכרונות, יעלה בכם דמעה של ערגה וגעגועים לילדות? אני נענית בקול אחד – פלפלים ממולאים.

לכל אחד יש ריח, טעם או מראה שמזכיר לו ילדות, מזכיר לו את הבית, מזכיר לו ימים אחרים…..

כשאני נותנת לילדים פלפל ממולא לכל אחד יש העדפה ברורה איך לאכול אותו. למיכל – לחצות אותו לשניים ולשים מעל הרבה רוטב. ליונתן – לשים פלפל בצלחת בכל זוית ובכל צורה – העיקר שיהיה הרבה אורז ויהל – תמיד בוחר את היפה ביותר מכולם. אני כל כך אוהבת לראות אותם אוכלים את הפלפל ממולא ואני בטוחה שיבוא יום ויספרו לילדיהם על הריח של הפלפל ממולא של אמא.

לעבודה:

המצרכים:

12 פלפלים (בכל הצבעים – חוץ מירוק שהוא מר ואני לא אוהבת)

750 גרם בשר טחון

1/2 ק”ג אורז שטוף ומסונן (מעדיפה בסמטי)

תבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, פלפל, אבקת מרק עוף)

בקבוק מיץ עגבניות (של MUTI)

1 קופסא עגבניות חתוכות של 850 גרם (או 2 קטנות)

שמן זית

סוכר

להכנה:

לטגן בשמן זית את הבשר הטחון עד שישנה צבעו. לערבב ולפורר אותו בזמן הטיגון. להוסיף את התבלינים- (המופיעים לעיל) לפי טעם אישי. לערבב שכל הבשר יכוסה בתבלינים. להוסיף את האורז, לערבב ולטגן עוד 2 דקות עד שגם האורז יהיה מצופה כולו  בתבלינים. לקרר היטב.

לרוקן את הפלפלים לשטוף שלא יהיו גרעינים ולשמור את הכיסוי של הפלפל.

למלא כל פלפל במילוי (לא לדחוס ולא למלא לגמרי עד הסוף כי האורז מתנפתח) ולכסות עם המכסה שלו ששמרנו קודם.

להניח בסיר שטוח גדול את הפלפלים בעמידה אחד ליד השני.

בקערה (אני אוהבת בכד מידה של ליטר) לשים את העגבניות החתוכות, להוסיף 2 כפות אבקת מרק, 1 כפית מלח, 3 כפות סוכר, 4 כפות שמן זית ומים עד לסוף כד המידה לערבב היטב- זה סמיך ומרוכז בטעמו וזה בסדר. לשפוך בין הפלפלים, לקחת שוב את כד המידה ולשפוך בתוכו את מיץ העגבניות, לערבב היטב עם הטעמים שנשארו בכד מקודם לשפוך שוב בין הפלפלים. להוסיף מים רותחים לסיר עד שיגיעו לגובהם העליון של הפלפלים, לטעום תיבול ולבשל עד רתיחה, לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל עוד כשעה בערך עם סיר חצי מכוסה. לפני שמכבים את האש לבדוק שהאורז רך.

אפשר לאחר מכן להכניס את הסיר (לא מכוסה) לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואז הפלפלים נהיים קלויים. ממש ממש ממש ממש טעים. יאמי!

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה