הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

קציצות בתוספת אפונת גינה עדינה, משלבים את הפיקנטיות של הרוטב עם המתיקות של האפונה טעם צבע וריח שקשה לתאר במילים

04/01/2014

קיימים הרבה סוגים של קציצות עם מגוון גדול של רטבים אבל הקציצות האלה אחרות. הן מלאות בטעמים מלאות בארומה והטעם מושלם. הקציצות נולדו כשריח הדגים החריפים שאני מכינה מילא את הבית והילדים (שלא אוהבים דגים) היו מתלוננים למה אני מכינה דגים והם לא יכולים לאכול. הקציצות בתוספת אפונת גינה עדינה, משלבים את הפיקנטיות של הרוטב עם המתיקות של האפונה. השילוב בין שניהם פשוט מוצלח. כשהכנתי את הדגים יוסי ישן. כשקם מהשינה בא למטבח ואמר שבזמן שישן כל הזמן הריח את ריחן של הקציצות. תענוג. את הקציצות ניתן לאכול עם לחם כי הרוטב סמיך או עם אורז/פירה. ועכשיו, למה קציצות הזוהרים? כי אלו הקציצות של משפחת זוהר :)

לקציצות:

750 גרם בשר בקר טחון

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

חצי צרור כוסברה + בצל גדול + 5 שיני שום כתושים יחד במג’ימיקס

1 כף אבקת מרק

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה

2 כפיות מלח

לערבב היטב את כל הרכיבים. ללוש 2-3 דקות עד שהכול יתאחד. ליצור קציצות ולטגן אותם בשמן עד שיזהיבו משני הצדדים.

לרוטב ולהכנה:

בסיר גדול שטוח לשים: 1.5 חבילות כוסברה קצוצה (חבילות של סופר), רצועות משני פלפלים אדומים (אני שמתי קלויים ומקולפים אם יש עדיף), 7 שיני שום שלמים, 1 פלפל חריף שטוף (אני לא פותחת אותו כדי שלא יהיה חריף מידי למי שאוהב חריף יותר לפתוח את הפלפל), 4 כפות שמן.

לבשל הכל על אש קטנה עם סיר מכוסה 5 דקות. לאחר מכן להוסיף קופסת שימורים של עגבניות שרי קלופות עם מיץ (או 15 עגבניות שרי טריות) וכוס מים רותחים.

להוסיף 2 כפות אבקת מרק, 1/2 כף מלח, 1 כפית כורכום, 2 כפות פפריקה אדומה ולבשל עד רתיחה. לאחר הרתיחה להוסיף את הקציצות לסיר. לבשל 1/4 שעה תוך כדי ניעור הסיר מידי פעם (לא לערבב).

לפזר מעל הכל 500 גרם אפונת גינה עדינה (של סנפרוסט). לא לערבב, האפונה לאט לאט תשקע. לנער את הסיר מידי פעם ולבשל על אש קטנה 40 דקות. הריח בבית…..

אחרי 40 דקות, לקצוץ עוד 1/2 חבילת כוסברה לפזר למעלה מעל הכל. לא לערבב. אחרי 10 דקות לכבות את הגז.

טעים, טעים, טעים!!!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!


עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה