הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

השילוב בין הקישוא לשומר כמעט מתבקש. טעמו העדין של הקישוא מתמזג בצרה מופלאה עם טעם השומר האניסי הדומיננטי. המרק הקרמי, טעמו העדין והמיוחד, הופכים את המרק למרק שלי של החורף.

14/12/2016

15420959_10209432743910346_3615812162928745899_nלמצרכים:

15400294_10209432744470360_460016018377177629_n

למצרכים:

6 קישואים קטנים, חתוכים לקוביות

1 שומר בינוני, פרוס

4 שיני שום פרוסות

1 תפו”ד בינוני חתוך לקוביות

2 גבעולי טימין

50 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

מלח

מים/ציר ירקות

להכנה:

1. לחמם סיר. להוסיף את שמן זית. להוסיף את השום ולטגן מעט.

2. להוסיף את שאר הירקות, כולל הטימין עם הענפים ולטגן יחד 5 ד’ תוך כדי ערבוב. להיזהר שלא יחרכו.

15555398_10209442908604457_351086038_o

3. להוסיף 1 ליטר מים רותחים ולהביא לרתיחה. להוסיף מלח (לפי הטעם) ולהמשיך לבשל עוד כ- 30 ד’.

4. לכבות את הגז.

פה מגיע הצעצוע האמיתי. המוט סטיק שלי, הטוחן הכל. הוא מוצר מדהים שנחשפתי אליו לאחרונה (ליצרן הספציפי הזה – BAMIX) ויש לו יכולות נדירות. טוחן קפה, קרח, בשר, מקציף ועוד’…

המוט סטיק מיוצר בשוויץ הוא חזק יותר מכל מוצר דומה שאני מכירה. הפריט הכי מקצועי למטבח הפרטי.

5. את המרק נעמיד על השיש. נוציא את גבעול הטימין ונטחן אותו בעזרת המוט סטיק עד שנקבל מרקם חלק וסמיך.

15555274_10209442908284449_1111666741_o 15556221_10209442908804462_648180735_o

15542186_10209432744630364_1295703118984003112_n6. נעביר את הסיר בחזרה לגז. נחמם את המרק ונוסיף לו קוביית חמאה.

עכשיו מגיע השלב של בחירה אישית. אם אתם אוהבים את המרק שלכם סמיך, תגישו אותו כך. אם הוא סמיך מדי, להוסיף עוד מים/ציר ולהביא לרתיחה. לפני ההגשה לבזוק מעל כמה טיפות של שמן זית.

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה