הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגה חורפית עם טעמים, ארומה וניחוחות של לימון. העוגה רכה, נימוחה וחמצמצה עם כל זה מתקתקה, כ”כ טובה שתרצו לשתות קפה רק בגלל העוגה.

23/11/2016

15094499_10209212632927709_9004653990823424813_n
למצרכים:
לעוגה:
4 ביצים
225 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח תופח
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
175 סמ”ק חלב
גרידה מ – 5 לימונים (רק החלק הצהוב)
1 כפית תמצית ווניל איכותית
לסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון
לציפוי:
240 גרם אבקת סוכר
מיץ מלימון 1
להכנה:
15085606_10209212630887658_1842504599051969082_n
- בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, לעבד חמאה עם ביצים למשך 5 דקות. לאחר מכן להתחיל להוסיף את הביצים אחת אחת, לאט לאט… סה”כ ההקצפה תהיה כעשר דקות.
- להוסיף את הגרידת לימון ואת הווניל.
- לערבב את החלב עם הלימון. להוסיף לעיסה את הנוזל ואת הקמח בשלבים. פעם קמח פעם נוזל פעם קמח ופעם נוזל ולסיים בקמח.
- להעביר לתבני אפיה משומנת ולאפות 35-40 דק’. לצנן 10 דק’.
- לסירופ: בינתיים, להרתיח את הלימון והסוכר לסירופ, עד רתיחה ועד שהסוכר נמס.
לצקת על העוגה.
- לציפוי: לערבב את האבקת סוכר על הלימון רצוי עם מטרפה ולצקת על העוגה.
עכשיו תגידו……איך יצא???????????????

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה