הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

את חג הסוכות נחגוג השנה קול תרועת פסטיבלים. לכבוד הפסטיבל, הכנתי מאפה מיוחד שיהיה איתנו לדרך. כנסו ותגלו היכן נחגוג ותבואו גם אתם….אל תשכחו לומר שלום :)

08/10/2016

14449890_10208731561581226_5800855056176816728_n

את חג הסוכות נחגוג השנה באופן מיוחד. נחגוג לקול תרועת פסטיבל – “פסטיבל התמר”. לכבוד חג הסוכות, הכנתי מאפה מופלא, כזה שניקח איתנו לשטח, כזה שיעשה לנו שמח בלב, בבטן וכמובן בזווית העין.

בואו איתי, להכין את המאפה, בואו לחגוג לקול תרועת הפסטיבלים וההופעות המופלאות שיהיו בפסטיבל התמר. נקנח כמובן בטבילה מלוחה במקום הנמוך ביותר בעולם בו נרגיש הכי בגובה…..

למצרכים:

1 חב’ בצק עלים עם חמאה

1 ביצה טרופה

פלפלים קטנטנים מסוג טינקרבל ציבעוניים

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת  - משק יעקבס מומלץ

לפסטו:

חבילת בזיליקום גדולה (כמו זו שקונים בשוק. אם קונים בסופר באריזת פלסטיק אז 3 חבילות) שטופה. קוטפים את העלים מהגבעולים. את הפסטו מכינים רק מהעלים.

10 שיני שום

1 ספל גדול של גבינת פרמזן מגורדת (לא לדחוס את הגבינה בכוס) – משק יעקבס מומלץ

5 כפות צנוברים

1/2 ספל (כמו של הפרמזן) שמן זית

כ- 2/3 כפית מלח (לפי הטעם תלוי במליחות הגבינה)

1 כפית פלפל שחור

2 כפות מיץ לימון

לגבינות: (אני הכנתי עם גבינות של משק יעקבס – מושלם בטעם ובמרקם)

150 גר’ גבינת פיקורינו מגורדת

קוביית גבינה בולגרית

להכנה:

1. לפתוח על משטח ישר את הבצק עלים.

2. לחתוך 4 רצועות ברוחב של 3 ס”מ. עם שאר הבצק מכינים את המאפה.

3. למרוח את קצוות הבצק בביצה טרופה ולהדביק את הרצועות מסביב לבצק. תקבלו אמבטיה ריקה. (לפי הדוגמא בתמונה)

14614500_10208815305394769_404665434_o

4. להכנת הפסטו:

לשים את כל הצרכים במג’ימיקס ולהפעיל עד שמרקמו נהיה כמשחה. אם הפסטו סמיך מידי וגרגירי להוסיף עוד שמן זית ולהפעיל שוב את המג’ימיקס.

למרוח את פנים האמבטיה בנדיבות בפסטו. את השארית לשים בקופסא ולכסות בשמן זית.

5. לפזר מעל הפסטו גבינה בולגרית וגבינת פיקורינו מגורדת.

6. לשים מעל פלפלים צבעוניים קטנטנים.

7. למרוח את שולי הבצק בביצה טרופה ולפזר עליהם גבינת פרמזן מגורדת.

8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב.

זה פשוט מושלםםםםם!!!!

14433003_10208731561901234_3752679367230556504_n

עכשיו, רוצים לפגוש אותנו בפסטיבל התמר? 

כנסו ללינק ו……תגיעו לומר שלום וחג שמח :) 

 פסטיבל התמר

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה