הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 741

החל מאוקטובר 2013

אמא שלי הפולניה קוראת לו “גיבץ””, החברה הצרפתייה שלי קוראת לו “רטטוי” ואני קוראת לו “טעים לי”. הכי טעים לי עם חלה של פעם קרועה ביד, לנגב את הרוטב מהצלחת עם סיום המנה..

12/09/2016

14199515_10208572231358070_3338070400766564044_n

את המנה הנפלאה הזאת מכינים בסוף השבוע, כשמנקים את המקרר ועושים קניות לשבת. אוספים את כל הירקות הישנים ומהם מכינים את הגיבץ’.

למצרכים:

1 חציל קטן חתוך לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 קישוא גדול חתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 רסק עגבניות קטן

1 כוס מים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

שמן קנולה

*** ניתן להשתמש במחית עגבניות קלה של MOTTI במקום המים. כך אני מכינה.

להכנה:

בסיר שטוח לטגן את הבצל ב- 4 כפות שמן עד שקיפות. להוסיף את הירקות הקשים (פלפלים, גזר) ולטגן תוך כדי ערבוב עד שיתרככו מעט. להוסיף את שאר הירקות ולערבב יחד. להמשיך לטגן יחד עוד מס’ דקות. להוסיף את רסק העגבניות והמים, להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב.

לבשל על אש קטנה  כחצי שעה. מדי פעם לערבב בעדינות שהירקות לא ידבקו לתחתית.

ניתן לסיים את הבישול עם אפיה קצרה של רבע שעה בתנור חם בחום של 180 מעלות, אז מקבלים טעם של קלייה. מצויין.

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה